Care sunt rezultatele testelor recoltate de la pacienții pavilionului Winkler de la Socola

sâmbătă, 06 iunie 2020, 09:25
1 MIN
 Care sunt rezultatele testelor recoltate de la pacienții pavilionului Winkler de la Socola

21 de teste, toate recoltate de la pacienții pavilionului Winkler de la Socola, au ieșit negative. Aceștia sunt bolnavi cronici, iar rezultatele testelor au venit în această dimineață. Zilele următoare se va mai recolta și de la restul personalului medical.

Testarea bolnavilor s-a făcut vineri, 5 iunie, iar rezultatele au venit în această dimineață, arătând că niciun pacient nu a ieșit pozitiv la noul coronavirus.

Încă de la începutul pandemiei au fost luate măsuri pentru a limita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, asigurându-se, în același timp, și tratarea urgenţelor psihiatrice.

Au fost create trei filtre epidemiologice: primul la intrarea în incinta spitalului, al doilea filtru cuprinde toate secţiile spitalului, unde sunt internaţi pacienţii timp de 14 zile, iar persoanele care au nevoie de o perioadă de spitalizare mai lungă sunt transferate în zona tampon, al treilea filtru, pentru continuarea tratamentului.

Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi a intrat pe lista spitalelor ieşene cu cazuri confirmate de coronavirus. Ieri-dimineaţă a venit confirmarea a două cazuri, un medic şi un asistent medical din pavilioane diferite, bănuiala fiind că virusul a fost adus din exterior. Cele două cazuri au fost depistate pozitiv după ce persoanele respective prezentau simptome.

Comentarii