Carmen Dorobăţ, în izolare la domiciliu: suspectă Covid

sâmbătă, 05 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Carmen Dorobăţ, în izolare la domiciliu: suspectă Covid

Iaşul a avut ieri un număr mare de cazuri noi raportate: 340.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, Carmen Dorobăţ, se află în izolare la domiciliu după ce a intrat în contact direct cu o persoană depistată ulterior cu infecţia cu noul coronavirus.

"Nu este vorba despre vreun coleg, vreun cadru medical sau vreun membru al familiei, ci de o persoană din exterior. În locaţia respectivă nu am purtat mască, este drept, pentru că nu aveam cum să port mască, dat fiind circumstanţele respective, dar persoana infectată a purtat mereu mască. Deci a existat protecţie. Mi-am făcut test în a 4-a zi, în a 5-a zi şi a 6-a zi, dar toate au ieşit negative. Nu am niciun fel de simptome, mă simt foarte bine. Sunt obligată însă prin lege să stau izolată 10 zile la domiciliu", a declarat Carmen Dorobăţ.

Ieri, la Iaşi au fost raportate alte 340 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2, dar şi patru decese în rândul pacienţilor internaţi în secţiile de ATI. Referitor la gradul de ocupare al paturilor de la Terapie Intensivă, ieri mai erau dsponibile patru paturi, unul la Spitalul Municipal Paşcani, altul la Recuperare, un pat la Spitalul CFR şi altul la Spitalul de Neurochirurgie.

În zonele de confirmaţi din spitale mai erau libere 170 de paturi. La Centrul suport COVID de la Spitalul C.I. Parhon erau ocupate patru paturi la ATI. 19 pacienţi care fac şedinţe de dializă la unitatea medicală amintită au infecţia cu noul coronavirus.

De asemenea, DSP Iaşi a raportat patru noi focare, respectiv unul la Secţia II de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Nicolae Oblu (patru persoane depistate, dintre care trei cadre medicale), un altul la Centrul de Servicii Sociale Budăi (opt beneficiari depistaţi pozitiv), la Centrul de zi Echilibru (trei angajaţi diagnosticaţi cu COVID 19) şi la o societate comercială (cinci angajaţi).

Comentarii