Cât a intrat să plătească plinul de benzină, un hoţ i-a furat telefonul din maşină

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Cât a intrat să plătească plinul de benzină, un hoţ i-a furat telefonul din maşină

Trecând pe lângă o maşină nepăzită, un ieşean nu s-a putut abţine să nu fure ce i-a căzut în mână. Pentru hoţ, gestul va echivala cu un sejur după gratii, întrucât nu se afla la prima abatere.

În ultima zi a lui octombrie anul trecut, în jurul prânzului, Claudiu T. oprise la o benzinărie de pe Splai Bahlui Mal Drept pentru a-şi alimenta autoturismul Mercedes Sprinter. După trei minute, pe când şoferul era în interiorul benzinăriei pentru a achita, pe lângă maşină a trecut Eusebiu Vasiliu. A observat că nu era nimeni în apropiere şi, după ce s-a asigurat că nu-l vede nimeni, a deschis portiera stânga faţă şi a înşfăcat telefonul Samsung A22 pe care Claudiu T. îl lăsase pe bord. A luat apoi autobuzul şi s-a deplasat până la Gară, unde a vândut telefonul pentru doar 400 de lei.

Hoţul a fost identificat în doar trei zile, cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere. Era de altfel o mai veche cunoştinţă a poliţiei. Mai fusese condamnat anterior, la 2 ani şi 5 luni de închisoare, dar executarea pedepsei fusese suspendată. Recidiva i-a asigurat o condamnare cu executarea în regim de detenţie. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 8 luni de închisoare. Prin contopirea pedepsei cu cea anterioară, a rezultat o condamnare finală la 3 ani şi o lună de închisoare. Sentinţa a fost contestată de Vasiliu, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel. Această instanţă va reanaliza dosarul în februarie. 

Comentarii