Cât costă, dar şi cum te poţi scana gratuit? Institutul Socola se laudă cu cele mai mici preţuri la Computer Tomograf din Iaşi

miercuri, 26 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Cât costă, dar şi cum te poţi scana gratuit? Institutul Socola se laudă cu cele mai mici preţuri la Computer Tomograf din Iaşi

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi reamintesc ieşenilor faptul că pot beneficia de investigaţii la Computerul Tomograf în cadrul unităţii medicale în mod gratuit, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, timpii de aşteptare fiind mai reduşi faţă de alte centre medicale din oraş. 

Aceştia spun şi că, dacă se alege varianta cu plată, ei oferă cele mai mici preţuri din oraş pentru investigaţii făcute cu ajutorul CT.

„Investigaţiile sunt realizate cu echipament de înaltă performanţă, ce oferă imagini de calitate superioară, cu doză redusă de expunere la radiaţii. Cu ajutorului echipamentului Siemens Somatom Scope se pot efectua examinări native şi cu substanţă de contrast pentru următoarele segmente: cranio-cerebral, torace, abdomen, pelvis. Se foloseşte substanţă de contrast hipoosmolară, cu risc scăzut de reacţii adverse”, au precizat reprezentanţii Institutului Socola.

Pentru persoanele care doresc să efectueze o investigaţie CT, dar nu beneficiază de îndrumarea unui medic, specialiştii Institutului oferă consiliere de specialitate. Programări se pot face de luni până vineri, inclusiv, între orele 7.30 şi 13.30, la numărul de telefon 0740.290.820. Persoanele asigurate vor putea face investigaţii CT gratuite, iar pentru a beneficia de acest lucru este necesar un bilet de trimitere de la medicul specialist.

Acelaşi tip de investigaţii poate fi făcut şi de persoanele neasigurate, însă în acest caz va fi achitată contravaloarea acestora. O parte dintre preţurile unei investigaţii CT la Socola sunt: CT cranio-cerebral nativ – 150 lei, CT cranio-cerebral cu substanţă de contrast – 320 lei, CT torace nativ – 180 lei sau CT torace substanţă contrast – 400 lei.

Cea mai scumpă investigaţie ajunge la 900 de lei, reprezentând un CT cerebral, dar şi la nivelul toracelui, abdomenului şi pelvisului, cu substanţă de contrast – 900 lei. 

Comentarii