Cât de vulnerabilă este România în zona Mării Negre?

joi, 27 ianuarie 2022, 13:39
1 MIN
 Cât de vulnerabilă este România în zona Mării Negre?

Gen. (r) Virgil Bălăceanu, fost şef al al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei, a explicat la Newsweek Live de ce este vulnerabilă ţara noastră la Marea Neagră şi de ce este importantă realizarea capacităţii de apărare în această zonă geografică. 

Gen. (r) Virgil Bălăceanu, fost şef al al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei a arătat că spaţiul Dobrogei, ca deschidere la Marea Neagră poate fi o vulnerabilitate destul de serioasă la adresa României. "Vulnerabilităţile sunt mai multe, însă m-aş opri asupra unui spaţiu geografic care poate să fie o vulnerabilitate destul de serioasă la adresa României şi mă refer la spaţiul Dobrogei, ca deschidere a României la Marea Neagră. O vulnerabilitate este descrisă prin nerealizarea unei capacităţi de apărare absolut necesare. E vorba despre mult cunoscutul program al corvetelor multifuncţionale.

La ora actuală, legat de spaţiul maritim în apele teritoriale în zona economică exclusivă, trebuie să ne gândim la resursele energetice, mai ales în condiţiile unei crize energectice atât de acute ca cea de astăzi. Trebuie să ne gândim la faptul că Mare Neagră reprezintă acum, dar mai ales în viitor, un furnizor de energie pentru România.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii