Catolicii şi ortodocşii îşi dau mâna pentru a susţine modificarea Constituţiei

joi, 13 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Catolicii şi ortodocşii îşi dau mâna pentru a susţine modificarea Constituţiei

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au început deja promovarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin canalele oficiale şi prin slujitorii acestora, au început deja promovarea referendumului pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României, în sensul precizării că familia „se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie“. La o zi după decizia Parlamentului României de a fixa data de 7 octombrie pentru organizarea referendumului, mai mulţi preoţi din Iaşi au publicat pe conturile de Facebook o serie de campanii începute de organizaţiile neguvernamentale cu titluri precum „Susţin familia tradiţională“, la îndemnul diseminării pe toate canalele posibile fiindcă „nu ne putem baza pe presă.

După decizia sinodului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de a susţine campania Coaliţiei pentru Familiei, cel mai probabil, preoţii vor fi încurajaţi, pe linie ierarhică, să îi îndemne la finalul predicilor pe credincioşi să iasă la vot. Mai mult, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a şi publicat un text pe pagina principală de internet intitulat „La 7 octombrie va fi referendum pentru familie“, în care pr. Felician Ţiba, de la Oficiul pentru Pastoraţia Familiei, face un apel pentru votul pentru modificarea Constituţiei.

„Sunt realităţi pe care nu le poţi negocia! Nu se pot negocia cele 10 porunci, aşa cum nu se poate negocia că apa curge la vale. Nu se poate coborî la deal, aşa cum nu poţi urca la vale. Familia nu se negociază, familia nu este de negociat. (…) Fiecare dintre noi, născuţi dintr-o femeie şi un bărbat, mamă şi tată, avem datoria să lăsăm generaţiilor de după noi acelaşi model de familie pe care l-am primit, pe care l-a voit Dumnezeu de la început. Nu trebuie să ne fie frică să susţinem familia formată din bărbat, femeie şi copil! (…) Suntem chemaţi să votăm pentru schimbarea articolului 48, aliniatul 1, din Constituţie. Vrem să ne asigurăm că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, aşa cum este firesc!“, a scris Pr. Felician Ţiba. 

 

 

Comentarii