Căzătură gravă de pe cal. Un bărbat de 46 de ani a ajuns la spital cu răni grave

miercuri, 06 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Căzătură gravă de pe cal. Un bărbat de 46 de ani a ajuns la spital cu răni grave

Două persoane au ajuns, în ultimele 48 de ore, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi în urma unor agresiuni fizice. Un bărbat de 46 de ani din Iaşi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut de pe cal.

Acesta a fost transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, dar şi cu două contuzii, una la nivelul toracelui şi abdomenului şi cealaltă la nivelul gâtului. „S-a constatat că pacientul adus în UPU în urma unei agresiuni animale prezintă o contuzie toraco-abdominală, o contuzie la nivelul coloanei cervical şi un traumatism cranio-cerebral cu pierdere a cunoştinţei. După ce a fost stabilizat, acesta a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie”, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef  UPU-SMURD.

Un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, a ajuns la spital în urma unei agresiuni, cu traumatisme la nivelul capului şi feţei, cel mai probabil după ce a fost lovit cu un obiect dur, şi cu un hematom pe una dintre corzile vocale. „Pacientul prezenta, în urma observaţiilor, un traumatism cranio-cerebral fără pierdere a cunoştinţei, un traumatism cranio facial şi un hematom al corzii vocale stângi”, a menţionat profesorul Diana Cimpoeşu. 

 

 

 

Comentarii