Cazul ursului rănit: Ministrul de Interne dispune demiterea prefectului de Harghita

duminică, 17 noiembrie 2019, 16:12
1 MIN
 Cazul ursului rănit: Ministrul de Interne dispune demiterea prefectului de Harghita

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a început procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita pentru modul în care a gestionat cazul ursului accidentat şi lăsat să agonizeze pe şosea, între Praid şi Sovata.

”Având în vedere modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit seara trecută de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela. Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit”, se aratâ într-un comunicat al MAI.

De asemenea, vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale.

 

Comentarii