Ce-a mai rămas din campionat

luni, 20 iulie 2020, 01:43
3 MIN
 Ce-a mai rămas din campionat

 

Finalul sezonului fotbalistic intern 2019-2020 rămâne în ceaţă

*Play-out, etapa a X-a:Academica Clinceni – FC Voluntari 2-1 (1-0). Şut ('38), Markovic ('61) / Tudorie ('75). Un derby ilfovean care stârneşte destule suspiciuni, mai ales prin gafele dezastruoase ale portarului din Voluntari, la ambele goluri. Cert este că Academica s-a depărtat destul de mult de locurile fierbinţi.

FC Hermannstadt-Sepsi OSK 2-2 (1-1). Yazalde ('5), Debeljuh ('50) / L.Fülöp ('35, '82). Un meci animat, încheiat cu o remiză aproape normală, dacă ne gândim că cele două echipe transilvane au multe „X”-uri pe liniile de clasament. Că ar fi dorit şi remiza asta, e greu de spus. Numai că, deşi dominată, echipa sibiană era să dea lovitura în final prin şutul lui Debeljuh, iar fundaşul Ştefan a respins de pe linia porţii. Meciul Chindia Târgovişte – Dinamo a fost amânat, iar partida Poli Iaşi – FC Viitorul se joacă astăzi.

Play-off, etapa a VIII-a* Gaz Metan Mediaş – Astra Giurgiu 0-4 (0-1). Fatai ('38), Răduţ ('50), Ioniţă ('65), Balaure ('74).La Mediaş a venit vacanţa şi se vede asta mai ales că în meciul „oglindă” de la Dunăre, ardelenii au scos o remiză albă, cu un jucător în minus mai bine de o repriză.

FC Botoşani – CSU Craiova 0-2 (0-0). Cicâldău ('72, Gustavo ('90^5) – ambele din penalty, după faulturi comise de Chindriş Partida FCSB – CFR Cluj s-a amânat.

 

Aventurile domnului SARS-CoV-2 în Liga I

Creşterea activităţii noului coronavirus în viaţa românească nu putea să nu aibă efecte şi în fotbal. La Dinamo, numărul infectaţilor a ajuns la zece, iar numărul partidelor amânate deocamdată la trei. Iată însă că nici play-off-ul nu e scăpat de griji: Păun (CFR) a fost descoperit pozitiv şi a fost trimis cu salvarea la Cluj şi deja se mai vorbeşte-la ora scrierii acestor rânduri de încă un caz. Meciul FCSB-CFR, crucial în lupta pentru titlu a fost amânat. Fireşte, lung prilej de vorbe şi de ipoteze: Gigi Becali exuberează (şi aberează). „ E un lucru extraordinar de favorabil (n.r. contaminarea lui Păun!), ne dă timp să respirăm până la finala Cupei”. Însă trebuie menţionat că acest eveniment favorabil îi taie ideea de a se implica în duelul Craiova-CFR, fiindcă alibiul „am jucat cu tinerii ca să ne menajăm pentru finală” nu mai ţine. Craiovenii vor ca meciurile care au rămas din play-off ale celor două protagoniste să se joace simultan (lucru nestipulat de regulament decât în ultima etapă) şi nu le-ar surâde nici îngheţarea campionatului, ceea ce nu le-ar displace nici clujenilor. Cu un singur amendament: să se ia în calcul doar clasamentul sezonului regulat.Justin Ştefan, preşedintele de facto a LPF, respinge pe motive regulamentare ideile din Ardeal şi Craiova şi rezistă eroic presiunilor disperate de la Dinamo: „Nu se pune problema ca echipele să piardă meciuri masa verde. Atâta vreme cât avem date teoretic epentru finalizarea competiţiei acesta este obiectivul nostru. Sub nicio formă nu acceptăm să decidem campionate sau echipe retrogradate din birouri”, a spus Ştefan la Digi Sport.Astăzi, dinamoviştii vor fi testaţi şi retestaţi şi să vedem ce surprize ne mai aşteaptă.

Comentarii