Ce aţi făcut la pauză, stimaţi fotbalişti?

marți, 12 noiembrie 2019, 02:43
3 MIN
 Ce aţi făcut la pauză, stimaţi fotbalişti?

După un prim act echilibrat, Poli a căzut la pauza meciului cu Academica Clinceni şi a pierdut în faţa unei echipe modeste, la capătul unui act secund catastrofal

Politehnica Iaşi a atins sâmbătă un nou prag de minim în Liga I de fotbal. Formaţia pregătită de Mihai Teja a pierdut cu 0-1 în faţa echipei unei comune cu 5.000 de locuitori de la marginea Bucureştiului, Clinceni. Nimeni şi nimic nu anticipa rezultatul final! Gazdele, lipsite de tradiţie şi valoare pe toate palierele, având şi probleme de lot, păreau un adversar abordabil pentru o trupă ieşeană care anunţase sus şi tare că vrea să şteargă impresia lăsată în precedentul meci, pierdut la scor la Giurgiu, 0-4 cu Astra. Drumul de la vorbe la fapte nu a fost însă făcut de moldoveni. După o primă repriză cenuşie, în care perioadele de dominare au alternat, iar statistica a fost echilibrată (3-4 la şuturi pe poartă, 3-2 la încercări în afara porţii, 3-1 la cornere, 0-1 la bare, 2-2 la ocazii importante), Poli a căzut, inexplicabil, la pauză. Drept urmare, actul secund a curs aproape într-un singur sens, spre poarta lui Târnovanu. Aspectul jocului a fost susţinut din plin şi de statistică (4-3 la şuturi pe poartă, 3-1 la încercări în afara porţii, 5-2 la cornere, 1-0 la bare, 4-0 la ocazii importante), astfel că victoria gazdelor a fost indubitabilă.

Fractura de la pauză, venită după un prim act nu grozav, a scos în evidenţă şi mai bine tarele din jocul Iaşului. Organizarea jocului, punctul forte al Politehnicii de la venirea lui Teja, a lăsat (iarăşi) de dorit, iar gafele individuale, văzute şi în prima jumătate, au rămas la cote incredibile, imobilitatea în bloc de la cornerul care a generat golul victoriei fiind sugestivă. Şi mai deranjantă a fost lipsa de atitudine, blazarea unei trupe alintată de o conducere care ia multe decizii uluitoare, inconştiente chiar. Astfel, deşi clubul este, din punct de vedere financiar, cu un picior în prăpastie, şefii Politehnicii acordă prime de victorie incredibile, de 1500 de euro, organizează deplasări aproape numai cu avionul şi exemplele risipei pot continua.

După meci, Teja a confirmat ceea ce “Ziarul de Iaşi” a susţinut chiar şi când echipa avea rezultate bune, că Poli nu are faţă de play-off. Mai mult, dacă Iaşul va avea în continuare evoluţiile palide din ultimele meciuri, nu este exclus ca poveştile de iarnă să fie spuse din subsolul clasamentului. Tocmai de aceea, gestionarea pauzei actuale de campionat, ultima din 2019, trebuie făcută cu maximă atenţie, pentru a nu fi ratat sprintul de final de an. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Târnovanu (5,5) – a parat şase şuturi, trei periculoase.

Gallego (4) – a pierdut multe dueluri cu Buziuc.

Frăsinescu (4) – s-a simţit că a lipsit mult.

Diallo (3,5) – multe gafe elementare.

Bădic (4) – depăşit în multe rânduri.

Loshaj (4) – nu a fost în largul lui ca închizător.

Horşia (4) – continuă pasa proastă.

Carlone (5) – a trimis toate cele trei şuturi periculoase ale Politehnicii, două fiind parate, unul nimerind bara.

Passaglia (4) – şters.

Popadiuc (4) – zbateri în zadar.

Bălan (4) – lipsit de periculozitate.

Platini (4) – nu a adus nimic.

Chelaru (4) – stângaci.

Haţiegan a intrat în minutul 78.

 

Comentarii