Ce drumuri şi pe câţi bani se mai modernizează în judeţ

miercuri, 25 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Ce drumuri şi pe câţi bani se mai modernizează în judeţ

Contractul de modernizare a 5,4 km de drum judeţean (DJ 208G) între localităţile Kogălniceni şi Heleşteni via Oboroceni, în vestul judeţului, a fost relansat în licitaţie la un preţ majorat cu peste o treime. 

Prima încercare de atribuire a lucrărilor a dat greş: nicio companie nu s-a arătat interesată de valoarea de 7 milioane de lei estimată de cei de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Consilierii judeţeni au fost de acord cu modificarea devizului, astfel că licitaţia iniţiată ieri pleacă de la 9,54 de milioane de lei fără TVA.

Ofertele sunt aşteptate până pe 24 octombrie şi, după desemnarea unui câştigător, acesta va avea la dispoziţie 9 luni pentru finalizarea lucrărilor, cu o garanţie de cel puţin 3 ani. La şedinţa de ieri a CJ, alte trei segmente de drum judeţean au primit mai mulţi bani pentru modernizare. Pe DJ 248E, între satele Alexeşti şi Cuza Vodă (3 km), devizul a fost majorat cu 45 la sută, de la 5,8 milioane de lei la 8,5 milioane (TVA inclus). Pentru cei 6,5 km dintre Ruginoasa şi Heleşteni, pe DJ 280D, devizul a crescut cu aproape 5 milioane de lei, până la 19,2 milioane. Cu o treime a crescut şi suma alocată modernizării a 29 km din DJ 282D între Româneşti-Podu Iloaiei-Popeşti-Mădârjac, distanţă împărţită în trei segmente, până la 77,2 milioane de lei. La fel ca proiectul anterior, este vorba de corecţii aduse unor hotărâri adoptate în iulie în plenul CJ. 

Comentarii