Ce face un şofer băut, fără permis, implicat într-un accident?

vineri, 09 iulie 2021, 01:54
2 MIN
 Ce face un şofer băut, fără permis, implicat într-un accident?

A apelat la un prieten ca să scape de infracţiune, dar au fost condamnaţi amândoi

Un ieşean a încercat să-şi acopere un prieten, care condusese băut şi fără permis. Nu a reuşit să-i păcălească pe anchetatori şi s-a ales cu un dosar penal. A scăpat totuşi ieftin, judecătorii fiind indulgenţi.

Pe 10 noiembrie 2018, lucrătorii postului de poliţie Ciurea au fost sesizaţi de Dragoş Aprodu că în noaptea precedentă fusese implicat într-un accident auto, în zona cartierului Vişoianu. Pe când se îndrepta spre Iaşi, la volanul unui Peugeot, şoferul unei Dacii Logan din faţa lui frânase brusc, intenţionând să depăşească autovehiculul din faţă. Aprodu nu ar fi reuşit să reacţioneze suficient de prompt, izbind din spate Dacia, pe care a proiectat-o pe contrasens, unde aceasta a avariat două maşini parcate pe marginea drumului.

Ancheta avea să stabilească un alt film al acţiunii. În fapt, Aprodu îl rugase pe Daniel Ocneanu să-l transporte până la Iaşi, pentru a-şi cumpăra benzină. Maşina fusese condusă de Ocneanu. După accident, Ocneanu, care nu avea carnet şi care, conform martorilor, mirosea a alcool, i-a cerut lui Aprodu să spună că el s-ar fi aflat la volan. La apariţia poliţiştilor, Aprodu şi-a asumat rolul de şofer vinovat de accident. Afirmaţiile acestuia au fost contrazise însă de depoziţiile martorilor, ca şi de proprietarul uneia dintre maşinile avariate, care a depus la dosar capturi ale unei conversaţii purtate pe Whatsapp, din care reieşea că Ocneanu se aflase la volan. Magistraţii Judecătoriei au decis condamnarea lui Ocneanu la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul fără permis, ca şi la interzicerea dreptului de a conduce pe durata a doi ani. Aprodu a fost condamnat pentru favorizarea făptuitorului la 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost atacată de Ocneanu, dosarul aflându-se pe rolul Curţii de Apel. 

Comentarii