Ce nu trebuie să iei în geamantan dacă pleci în vacanţă în Grecia

joi, 15 iunie 2023, 11:25
1 MIN
 Ce nu trebuie să iei în geamantan dacă pleci în vacanţă în Grecia

Autorităţile de la Atena sunt dispuse să dea amenzi usturătoare pentru nerespectarea regulilor privind conţinutul bagajelor. 

De regulă, atunci când merg în vacanţe, majoritatea românilor nu uită să îşi pună în bagaje medicamente. Însă anul acesta, turiştii care merg în Grecia trebuie să aibă mare grijă pentru că unele medicamente nu sunt permise de autorităţile elene şi sunt clasificate drept substanţe interzise, iar acest lucru le poate aduce amenzi usturătoare sau chiar pedepse cu închisoarea, potrivit unui cunoscut tour operator din România.

Turiştilor le este interzis să intre în Grecia cu medicamente precum Algocalmin, Nurofen sau siropuri de tuse pentru copii, care conţin codeină. Mai mult, tot în 2023, grecii au interzis şi mestecarea gumei pe stradă, care este sancţionată cu o amendă care poate să le strice întreaga vacanţă turiştilor.

Mai mult, tot în 2023,  grecii au interzis și mestecarea gumei pe stradă, care este sancționată cu o amendă care poate să le strice întreaga vacanță turiștilor.

De asemenea, tour operatorii din România le atrag atenția doamnelor și domnișoarelor să nu poarte tocuri înalte în zonele unde se află lăcașe de cult, mănăstiri și alte schituri.

SURSA: newsweek.ro

Comentarii