Ce s-a ales din triunghiul conjugal: un mort şi două condamnări a câte 10 ani de puşcărie

luni, 02 august 2021, 01:58
3 MIN
 Ce s-a ales din triunghiul conjugal: un mort şi două condamnări a câte 10 ani de puşcărie

Cazul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi, care urmează să dea o sentinţă definitivă în acest uluitor caz

 

Un triunghi conjugal dintr-un sat vasluian a rămas în două laturi după ce bărbaţii nu s-au înţeles cum să-şi împartă femeia. Unul dintre ei a fost ucis, iar rivalul şi femeia au primit din partea judecătorilor vasluieni câte 10 ani de închisoare. Verdictul final va fi dat însă de Curtea de Apel ieşeană, care a preluat cazul.

V.P. şi Gheorghe Hotnog locuiau în două case alăturate din Creţeştii de Sus, aproape de Huşi. Între cei doi se stabilise o relaţie mai deosebită. Când V.P. era închis, concubina sa, cu care avusese 9 copii, se muta la vecin. După eliberare, şi-o lua înapoi. În septembrie anul trecut, V.P. a fost eliberat din închisoare. Întors acasă, a găsit-o pe Mihaela Cristea la Hotnog, ca de obicei. Şi-a chemat femeia înapoi acasă, iar aceasta s-a întors. Doar că, după mai puţin de o săptămână, femeia a plecat de-acasă, mutându-se iar la Hotnog. A doua zi, V.P. s-a dus la Hotnog, cu un bidon de bere, pentru a discuta, „ca între bărbaţi”. Au discutat până au terminat berea, iar V.P. s-a întors singur acasă. În aceeaşi seară, băut fiind, V.P. a revenit la Hotnog. A intrat în casa acestuia, găsindu-l dormind alături de Mihaela. I-a cerut femeii să revină acasă, iar de aici la ceartă nu a mai fost decât un pas. V.P. l-a lovit pe Hotnog cu pumnul, iar acesta a replicat. V.P. a căzut la pământ, iar Hotnog a început să-l lovească cu pumnii. În ajutor i-a sărit şi femeia, aceasta lovindu-l pe V.P. cu o ghioagă.

Când V.P. şi-a pierdut cunoştinţa, Hotnog şi Cristea l-au legat de mâini şi l-au târât până în curte. Acolo au reînceput să-l lovească, până ce bâta femeii s-a rupt. Apoi şi-au târât victima cale de 40 de metri, abandonând-o în vegetaţia de pe marginea drumului. Au făcut curat în curte şi în casă şi s-au culcat liniştiţi. A doua zi dimineaţa, o vecină a sesizat prezenţa unui câine care adulmeca ceva la marginea drumului, descoperindu-l astfel pe V.P.

Hotnog şi Cristea au fost trimişi în judecată pentru omor, iar fiica victimei s-a constituit parte civilă. Magistraţii Tribunalului Vaslui nu au fost însă convinşi că între aceasta şi V.P. ar fi existat relaţii strânse, care să fi condus la vreo suferinţă psihică provocată de moartea bărbatului. Ca urmare, în speţă nu au fost acordate daune morale. Sentinţele aplicate la Vaslui vor fi reanalizate de Curtea de Apel Iaşi, în urma contestaţiilor depuse de procurori, dar şi de Mihaela Cristea. 

Comentarii