Ce să facem cu copiii acasă? Un inedit set de idei educative, pe site-ul ISJ

miercuri, 25 martie 2020, 02:50
1 MIN
 Ce să facem cu copiii acasă? Un inedit set de idei educative, pe site-ul ISJ

Inspectoratul Şcolar oferă o listă de activităţi educative pentru elevi, activităţi pe care le pot desfăşura alături de familie în cadrul programului Şcoala Altfel, care anul acesta va trebui să se desfăşoare de acasă. Astfel, elevii au posibilitatea să petreacă timpul alături de familie realizând activităţi educative în bucătărie, în grădină, sau pot alege dintr-o serie de sugestii de jocuri şi activităţi de petrecere a timpului liber. 

„Intervalul 30 martie – 3 aprilie ar fi fost dedicat, în condiţii normale – în 80% dintre unităţile de învăţământ ale judeţ – programului naţional de activităţi extraşcolare «Şcoala altfel». Astfel, la iniţiativa inspectorului şcolar general, prof.dr. Genoveva Farcaş, echipa consiliului consultativ pentru activităţi educative, sub îndrumarea inspectorului şcolar Alla Apopei, a creat un inventar de sugestii şi argumente sub forma unei resurse educaţionale deschise (R.E.D.), cu titlul «În familie ne dezvoltăm, stăm acasă şi ne protejăm», material care poate fi accesat pe pagina web a instituţiei“, au anunţat reprezentanţii ISJ Iaşi.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei au menţionat că, în ciuda măsurilor stricte impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, aceasta este o oportunitate pentru părinţi să interacţioneze cu copiii, să le pună în valoare pasiunile şi capacităţile din diferite domenii, dar şi să îi educe în ceea ce priveşte activităţile casnice. „Şcoala de acasă nu înseamnă doar interacţiune cu profesorii, comunicare on-line cu prietenii şi colegii, ci presupune şi angajarea fermă a copiilor şi tinerilor în activităţi casnice şi de petrecere a timpului în familie“, a precizat inspectorul general Farcaş.

Comentarii