Ce se va întâmpla cu blocul lui Cheșcu? Pot pierde cumpărătorii apartamentele?

marți, 08 februarie 2022, 09:04
1 MIN
 Ce se va întâmpla cu blocul lui Cheșcu? Pot pierde cumpărătorii apartamentele?

Cei care au cumpărat apartamente în blocul lui Cheşcu din Tătăraşi pot sta liniştiţi.

Chiar dacă certificatul de atestare a edificării ar fi anulat ca fals, acest lucru nu atrage automat desfiinţarea actelor întocmite ulterior, cum sunt contractele de vânzare-cumpărare.

„Buna-credinţă a cumpărătorului se prezumă. Chiar în eventualitatea declarării nulităţii certificatului de atestare şi a intabulării, ar trebui să se demonstreze că cei care au cumpărat apartamente acolo au avut cunoştinţă de motivele de nulitate”, a explicat avocatul Olivian Moroşanu.

Buna-credinţă prezumată a cumpărătorului poate fi răsturnată doar de demonstrarea situaţiei contrare. Practic, ar trebui să se demonstreze că au achiziţionat apartamente în blocul de la “Flux” conştienţi fiind că acesta a fost intabulat având la bază acte ilegale.

În ultimele zile, au fost audiaţi mai mulţi suspecţi şi martori în dosarul „Flux”: unii au refuzat să dea declaraţii, în timp ce alţii au prezentat în detaliu modul în care blocul construit ilegal a ajuns să fie intabulat.

Povestea blocului din Tătăraşi începe în octombrie 2014, când a fost semnat procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Aflați amănunte de AICI.

Comentarii