Ce spune şeful Secretariatului de stat pentru Revoluţionari după ce a fost mazilit de Ciolacu

joi, 28 decembrie 2023, 14:23
1 MIN
 Ce spune şeful Secretariatului de stat pentru Revoluţionari după ce a fost mazilit de Ciolacu

Şeful Secretariatului de stat pentru Revoluţionari demis de către Marcel Ciolacu, printr-o decizie publicată în mare viteză în Monitorul Oficial, în seara zilei de 27 decembrie, afirmă că decizia l-a luat prin surprindere.

Mihai Dodu a fost a declarat, pentru PRESShub, că nu a fost informat anterior care sunt motivele pentru care este destituit cu trei zile înainte de finalul anului. Totuşi, consideră că miza este mai mare decât supărarea lui Marcel Ciolacu că i-a fost retras titlul de revoluţionar.

Mihai Dodu este cel a cerut reanalizarea dosarului premierului privind „rolul determinant” pe care l-ar fi avut în Revoluţia din 1989. O comisie specială din cadrul secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplineşte condiţiile pentru a primi certificat de revoluţionar şi a votat cu majoritate să îi retragă acest document.

Decizia de demitere a lui Mihai Dodu, luată în perioada sărbătorilor şi publicată rapid în Monitorul Oficial vine la şase luni după ce Secretariatul de stat pentru Revoluţionari (SSR) a decis retragerea certificatului de „luptător cu rol determinant” la Revoluţia din 1989 deţinut de Marcel Ciolacu şi la două săptămâni după ce Mihai Dodu a explicat, pentru Recorder, de ce liderul PSD a obţinut în fals acest document. În noiembrie, Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionar.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

 

Comentarii