Cehii ne-au dat şansa barajului

sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 02:43
2 MIN
 Cehii ne-au dat şansa barajului

 

Echipa Kosovo a fost eliminată din cursa pentru Euro 2020 * în caz de ratarea calificării directă, România va putea intra pe calea „Nations League”

Anglia, Cehia, Franţa şi Turcia sunt echipele calificate în urma meciurilor disputate joi în preliminariile Campionatului European din 2020. Important pentru noi era meciul din grupa A, disputat la Plzen, între Cehia şi Kosovo întrucât o eventuală calificare directă a oaspeţilor ar fi barat tricolorilor şansa unei eventuale calificări prin Liga Naţiunilor. Mai trebuie spus că mai există o situaţie, strict teoretică, pentru ca echipa României să nu aibă această şansă: Slovenia să obţină calificarea directă din grupa B. Slovenia se află la cinci puncte distanţă în urma Austriei, care are nevoie de un punct în cele două jocuri rămase, cu Macedonia de Nord şi Letonia.

Echipa oaspeţilor, antrenată de elveţianul Bernard Challandes a marcat prima prin Adthe Munhiu în min.30, dar cehii au reuşit două goluri spre finalul reprizei secunde prin Kral (’71) şi Celustka (’79) şi au eliminat surprinzătoarea echipă balcanică din cursa pentru Euro 2020. În aceeaşi grupă, Anglia a distrus pe stadionul „Wembley” modesta echipă a Muntenegrului, scor 7-0. Harry Kane a marcat de trei ori, celelalte reuşite aparţinând lui Oxlade-Chamberlain, Rashford, Sofronac (autogol) şi Abraham.

În grupa H, la Istanbul, Turcia a remizat, scor 0-0, cu Islanda, rezultat suficient pentru calificarea gazdelor, dar şi a Franţei, care mai târziu a învins pe „Stade de France”, cu 2-1 echipa Republicii Moldova. Mai mult, vecinii noştri au condus cu 1-0 din minutul 9 printr-un gol marcat de Vadim Raţă, jucător de la Chindia Târgovişte, care a profitat de o gafă monumentală a fundaşului Clement Lenglet, care joacă la Barcelona. „Realistul” Raphael Varane a adus egalarea în min. 35, iar Giroud (’79) a adus victoria „cocoşilor” din penalty. Ultimul meci, Albania – Andorra, s-a încheiat cu o surprinzătoare remiză, scor 2-2. În grupa B, s-au înregistrat rezultatele: Portugalia – Lituania 6-0 (trei goluri, Cristiano), Serbia – Luxemburg 3-2. Ucraina este calificată, iar Portugalia are nevoie pentru aceasta de o victorie în Luxemburg. Până în prezent, sunt calificate zece echipe la Euro 2020

Comentarii