Cel mai bun specialist român în războiul din Ucraina va conferenţia la UMF

joi, 28 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Cel mai bun specialist român în războiul din Ucraina va conferenţia la UMF

Unul dintre cei mai apreciaţi istorici români şi una dintre cele mai lucide voci care analizează conflictul declanşat de Rusia în Ucraina, Armand Goşu, va veni la Iaşi pentru a conferenţia la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa". Acesta va vorbi despre subiectul momentului în cadrul Conferinţelor "Grigore T. Popa" – "Bătălia pentru Ucraina. Cauzele, desfăşurarea şi posibilele consecinţe ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei".

Prelegerea, care va avea loc joi, 5 mai, de la ora 14.00, în Aula "George Emil Palade", va fi urmată de lansarea volumelor "Rusia, o ecuaţie complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu. Ediţia a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina" şi "Între Napoleon şi Alexandru I. Contextul internaţional al anexării Basarabiei". Invitaţi, alături de autor, vor fi istoricii Florea Ioncioaia şi Dorin Dobrincu. Reprezentanţii UMF îl prezintă pe istoricul Armand Goşu ca fiind cadru didactic din 2004, specializat în istoria politică a Rusiei şi a URSS, istoria politicii externe şi a diplomaţiei sovietice, evoluţii în fostul spaţiu sovietic şi introducere în istoria serviciilor secrete sovietice.

Este cercetător asociat la Berlin, la Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik e.V. (Consiliul german de politică externă), în cadrul Robert Bosch Center for Central and Eastern Europe, Russia and Central Asia. Are un doctorat în istoria Rusiei, cu o teză despre politica externă a Imperiului Rus (Moscova, 1998). A avansat până la gradul de cercetător ştiinţific principal II, la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" al Academiei Române, unde a lucrat între 1991 şi 2001. A fost coordonator de programe la Institutul Român de Istorie Recentă (2002-2004). Din 2004 este conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, unde susţine cursurile despre istoria Rusiei şi a URSS. 

Comentarii