Ceramist european renumit originar din Iaşi, Doctor Honoris Cauza la Universitatea de Arte

vineri, 20 aprilie 2018, 20:30
1 MIN
 Ceramist european renumit originar din Iaşi, Doctor Honoris Cauza la Universitatea de Arte

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi (UNAGE) a acordat ieri, 19 aprilie 2018, distincţia de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Cornel Ailincăi, ceramist, pictor şi grafician, precum şi cadru didactic la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Decernarea a avut loc la sediul rectoratului UNAGE, de la ora 11, laudatio fiind prezentat de prof.dr. Valentin Sava. Prof.dr. Cornel Ailincăi este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Octav Băncilă“ din Iaşi, al Institutului de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu“ din Cluj-Napoca, la specializarea Ceramică-Sticlă-Metal, continuându-şi apoi studii la Istituto Statale per la Ceramica „Gaetano Ballardini“, Faenza şi la Accademia di Belle Arti „Loggetta Lombardesca“, Ravena, Italia.

„Are o prodigioasă carieră de profesor universitar titular, conducător de diplome de licenţă şi master în ceramică la catedra de Ceramică-Sticlă a Universităţii de Arte şi Design Cluj-Napoca, unde a activat şi ca Decan al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Director al Programului de Master, precum şi conducător de studii doctorale. Din anul 2000, este fondator şi preşedinte al Fundaţiei de Ceramică CERAMART, care are ca obiectiv, printre altele, monitorizarea tuturor manifestărilor din domeniu, din ţară şi străinătate – expoziţii, workshop-uri, simpozioane, rezidenţe de artist, conferinţe, publicaţii de specialitate, mediatizarea cercetărilor avansate din punct de vedere al inovaţiei în plan artistic, experimental şi tehnic“, au precizat reprezentanţii UNAGE. 

 

 

Comentarii