Cheile jocului de la Craiova

marți, 17 aprilie 2018, 01:43
3 MIN
 Cheile jocului de la Craiova

CSM Politehnica nu a ştiut să anihileze apariţiile lui Mitriţă în zona centrală şi a pierdut net duelurile de pe flancuri

CSM Politehnica Iaşi continuă pasa neagră în care a intrat după penultimul meci al sezonului regulat. Echipa ieşeană a pierdut la Craiova sâmbătă, la scor, 1-4 şi a rămas fără punct obţinut în play-off.

Mai îngrijorător decât zero-ul absolut din faza a doua a campionatului este calitatea jocului pe care-l prestează ieşenii. Dacă în primele două runde din play-off CSM a pus probleme CFR Cluj şi FCSB, chiar în curţile principalelor pretendente la titlu, în disputele cu Viitorul şi contra CSU moldovenii au fost palizi. Palizi rău!

Aspectul este cu atât mai ciudat cu cât contra crudei trupe a lui Hagi s-a jucat în Copou, iar înaintea disputei din Oltenia gazdele erau într-o criză serioasă. De altfel, craiovenii au confirmat acest lucru şi prin prestaţia de sâmbătă, care nu a excelat. În plus, în echipa oaspeţilor au apărut mulţi jucători care ar fi trebuit să se afirme şi să-i demonstreze antrenorului Flavius Stoican că a greşit nedându-le mai multe minute până acum. Din păcate, nici Gavrilă, nici Zaharia, nici Kizito nu au făcut ceva special. Şi  cum Platini a intrat în jocul lor, nu e de mirare că ofensiva Iaşului nu a produs decât un singur şut cadrat în primele 45 de minute ale unui meci înaintea căruia CSM a anunţat că joacă la câştig. Iar dacă mai aducem aminte de faptul că defensiva oaspeţilor nu a ştiut să anihileze apariţiile lui Mitriţă în zonă centrală, avem explicaţia scorului de 2-0 parafat la pauză.

CSM nu s-a trezit nici în startul actului secund, jucând abia după 3-0, când şi-a creat câteva ocazii, una dintre ele fiind concretizată. Ultimul gol, căzut în prelungiri, a scos şi mai mult în evidenţă un alt aspect care a determinat dezechilibrul partidei, superioritatea craiovenilor pe flancuri. CSM nu numai că nu a ştiut să speculeze problemele pe care le ridică, de regulă, modulul “3-4-3”, pe care a mers şi Devis Mangia, în zonele laterale ale apărării, dar a şi fost depăşită des în flancuri, în special pe stânga, unde Dimitrov a zburdat. Pentru gruparea ieşeană urmează un nou meci dificil, acasă, cu echipa clujeană CFR, care s-ar putea distra în Copou dacă Stoican nu găseşte reţeta pentru a trezi echipa.

 

CSM-catalog

 

Koşelev (4) – ezitant.

Sin (4) – a urcat des în atac, flancul său rămânând descoperit.

Mihalache (4) – a încercat să strunească apărarea, fără succes.

Frăsinescu (4) – depăşit de Glavina.

Panţîru (4) – a salvat câteva momente critice, depăşit însă în alte rânduri.

Qaka (4) – continuă eclipsa de formă.

Cioinac (4) – nu a închis eficient.

Gavrilă (4) – nicio realizare.

Platini (4) – şters.

Zaharia (3,5) – l-a scăpat pe Dimitrov, care a dat un gol şi o pasă de gol.

Kizito (3,5) – nimic notabil.

Cristea (5) – a adus un plus de prospeţime ofensiv, a fost la un pas de gol în minutul 63, când a lobat frumos, însă Ferreira a respins, a fost la originea golului oaspeţilor, a executat periculos o lovitură liberă.

Danale (5,5) – a marcat primul gol al său din Liga I.

Jo a intrat în minutul 76.

 

Comentarii