Chirica şi Alexe anunţă o campanie masivă de sterilizare a câinilor fără stăpân

miercuri, 15 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Chirica şi Alexe anunţă o campanie masivă de sterilizare a câinilor fără stăpân

Campania se va derula în comunele din Zona Metropolitană, mai ales în cele vecine municipiului.

„Prin creşterea contribuţiilor din cadrul Zonei Metropolitane şi prin implicarea colegilor primari din primul cerc al ZMI, din proximitatea municipiului Iaşi, împreună cu Consiliul Judeţean Iaşi, vrem să rezolvăm problema câinilor fără stăpân şi prin construirea unui nou padoc, dar şi printr-un management mai bun, odată cu sterilizarea acestora. Dacă va trebui să apelăm la fonduri proprii, o vom face pentru a rezolva această problemă”, s-a angajat preşedintele CJ, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă comună cu primarul Mihai Chirica.

Acesta din urmă a adăugat că viitoarea construcţie va fi în continuarea padocului de la Tomeşti sau în altă comună, „în funcţie de răspunsul celorlalte primării”. Primarul a spus că 150 de mii de lei vor veni din bugetul judeţean pentru demararea campaniei de sterilizare.

CITESTE SI: Zona Metropolitană e plină de câini comunitari, padocurile lipsesc, iar în municipiu e „problemă politică”. Ce soluţii caută edilii?

Banii vor fi destinaţi campaniei derulate „în afara Iaşului, pentru că noi ne-am făcut programul nostru de intervenţie. De data aceasta, împreună cu asociaţia Sf. Mucenic Trifon, ne vom duce şi către curţile de pe teritoriul administrativ al municipiului”, a menţionat Mihai Chirica.

El a adus în discuţie sprijinul Consiliului Local şi a precizat că o primă alocare va viza sterilizarea a 1000 de patrupede. „Nu suntem de acord cu eutanasierea”, a mai spus edilul. Peste o mie de exemplare sunt deja la padocul administrat de Salubris. 

Comentarii