COMUNICAT DE PRESA

Chirica spune că nu se coboară la nivelul lui Năstase, care are frustrări

vineri, 20 septembrie 2019, 14:59
2 MIN
 Chirica spune că nu se coboară la nivelul lui Năstase, care are frustrări

Primăria Iaşi a emis un comunicat de presă în care face precizări privind scandalul declanşat de fostul infractor Adrian Năstase, prezent în această săptămână în oraş.

“Primarul Municipiului Iași a luat act cu uimire și tristețe de afirmațiile făcute pe blogul personal de fostul președinte al PSD Adrian Năstase cu privire la unele inconveniente suferite în timpul unei vizite la Iași.

Precizăm încă de la început că afirmația potrivit căreia „primarul Iașului a interzis folosirea sălii muzeului (Muzeul Municipal – n.n.) și i-a interzis directoarei Ichim chiar și participarea la evenimentul de la Cercul Militar” este pur și simplu jenantă. Muzeul Municipal nu a primit nicio adresă de la Adrian Năstase ori de la Fundația Titulescu nici privind utilizarea vreunei săli a instituției, nici despre vreo eventuală intenție de a dona o serie de gravuri și litografii. Mai mult, potrivit Codului Administrativ, donațiile trebuie să respecte anumite proceduri legale, prima dintre acestea fiind un act de donație care să cuprindă lista obiectelor și valoarea acestora.

Dincolo de aceasta, subliniem faptul că primarul Municipiului Iași nu se coboară la astfel de gesturi mărunte și nedemne față de un fost demnitar, cu atât mai mult dacă ar fi fost vorba de îmbogățirea patrimoniului cultural al muzeului și al Iașului, în general. Dimpotrivă, primarul Municipiului Iași susține activitatea de îmbogățire a colecțiilor Muzeului Municipal.

De asemenea, ideea că primarul i-ar fi „interzis” directoarei Aurica Ichim să participe la o conferință este ridicolă și absurdă, edilul încurajând participarea subordonaților la evenimente culturale.

În aceste condiții, considerăm că afirmațiile lui Adrian Năstase sunt bazate pe frustrări și interpretări subiective, lucru regretabil la o persoană cu o solidă pregătire intelectuală.

În fine, cu privire la viziunile și opțiunile politice ale lui Adrian Năstase, e imposibil de știut la care „înaintași” se referă acesta, dar opiniile sale îl privesc în totalitate și nu fac obiectul interesului nici al primarului și credem că nici al ieșenilor, în general”.

SURSA FOTO: newsweek.ro

Comentarii