Cinci focare COVID în Iași. 20 de cadre medicale de la Socola, depistate pozitiv

luni, 05 octombrie 2020, 13:26
1 MIN
 Cinci focare COVID în Iași. 20 de cadre medicale de la Socola, depistate pozitiv

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut publice cele cinci noi focare Covid-19 în Județul Iași:

 

1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI: 21 beneficiari. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie si s-a decis izolarea  în centru.     S-au luat măsurile de prevenire a infecției.
2. Societate comercială din Iași: 11 salariați. Infectarea s-a produs în spațiile de cazare ale unității. Pozitivii au fost evaluați și izolați la adresa de cazare. Ancheta se afla în desfășurare.
3. MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE IAȘI: 6 salariați. S-a dispus dezinfecția locurilor de muncă cu firmă specializată. S-a impus respectarea distanțării la locul de muncă.  Pozitivii au fost izolați la domiciliu sau în spital. Anchetă se afla în desfășurare. 
4. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE "SOCOLA"IASI – Secția VI acuți: 1 pacient și 4 cadre medicale. A fost efectuata dezinfecția  secției. Pozitivii au fost evaluați și izolați în spital sau la domiciliu. Ancheta este finalizată.
5. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE "SOCOLA"IASI – Secția IV acuți: 20 persoane –     4 pacienti și 16 cadre medicale. S-a efectuat dezinfecția  secției. Pozitivii au fost evaluați și izolați în spital sau la domiciliu. Anchetă este în desfășurare.

Comentarii