Cine citeşte mai frumos: etapa judeţeană

vineri, 05 aprilie 2019, 20:00
1 MIN
 Cine citeşte mai frumos: etapa judeţeană

Peste 800 de elevi din 73 de şcoli din judeţ vor participa în acest weekend la un concurs de lectură dedicat copiilor şi cadrelor didactice din învăţământul primar. Proiectul este intitulat „Lectura – cuvânt şi imagine“, fiind aprobat de ISJ în cadrul manifestărilor şcolare din 2019.

Manifestarea este coordonată de Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“ din Iaşi, la concurs urmând să participe elevi din clasele a II-a, a III-a şi IV-a. „Elevii care şi-au făcut din carte un prieten drag, selectaţi în urma etapei locale a concursului, îşi vor dovedi pasiunea pentru lectură participând sâmbătă, 6 aprilie, la etapa judeţeană. Aşteptăm în şcoală peste 800 de elevi, din 73 de şcoli din tot judeţul“, menţionează organizatorii.

În cadrul acestui proiect, peste 5.000 de şcolari au parcurs lecturile propuse pentru etapa locală, menirea competiţiei fiind aceea de a dezvolta abilitatea de a citi şi de motiva tinerii să îşi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi educativ. Concursul se va desfăşura între orele 9 şi 10,30. Proba unică de concurs va conţine itemi ce vizează evaluarea competenţelor specifice orei de lectură, pentru fiecare nivel de clasă, şi realizarea unei compoziţii plastice care are drept subiect conţinutul textelor citite de copii, conform unei liste primite la începutul semestrului. 

Comentarii