Cine e primul la bani? Fla-vi-us!

miercuri, 14 august 2019, 01:43
3 MIN
 Cine e primul la bani? Fla-vi-us!

 

Antrenorul Politehnicii din sezonul precedent şi-a luat luna trecută restanţele financiare direct de la LPF, din prima rată a drepturilor TV pentru acest sezon. Câţiva dintre fotbaliştii plecaţi în vară au fost plătiţi abia săptămâna trecută. Mihăescu, Burlacu, Zaharia, Gardoş, Garros şi Sin vor trebui să aştepte deciziile comisiilor fotbalistice pentru a-şi lua banii la care mai au dreptul de la Poli

 

În numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi” v-am informat despre problemele financiare existente la Politehnica Iaşi. Printre alte motive ale crizei s-a specificat faptul că Primăria Iaşi nu a virat spre Copou niciun leu din cele două milioane de lei promise şi că cei aproape 200 000 de euro încasaţi de la FCSB după cedarea fotbalistului Ionuţ Panţîru au fost cheltuiţi imediat. Banii primiţi de la gruparea bucureşteană au fost folosiţi pentru plata primelor jucătorilor actuali, ca urmare a celor şapte puncte obţinute luna trecută, achitarea unor facturi restante presante şi stingerea datoriilor faţă de unii dintre fotbaliştii care au evoluat la Iaşi sezonul trecut şi au plecat în vară.

Interesantă a fost decizia şefilor Politehnicii faţă de jucătorii care nu mai joacă în Copou. Cei care nu au reclamat clubul că nu le-a dat banii au primit restanţele, în timp ce sportivii care au depus memorii, Mădălin Mihăescu, Andrei Burlacu, Alexandru Zaharia, Florin Gardoş, Boris Garros şi Andrei Sin, au fost săriţi de la plată! În cazul acestora, deşi sunt convinşi că vor fi obligaţi să-i plătească, şefii clubului au ales ca tactică aşteptarea emiterii unei sentinţe de către comisiile fotbalistice. Acest lucru va duce la amânarea cu circa două luni a achitării restanţelor, cam cât va dura soluţionarea reclamaţiilor depuse de fotbalişti.

Şi mai interesant este însă cazul fostului antrenor, Flavius Stoican. Deşi s-a aflat în aceeaşi oală cu jucătorii plecaţi, adică la final de contract, tehnicianul, care a declarat des cât a lucrat la Poli că nu e interesat de partea materială, ci doar de performanţă, a fost primul care şi-a luat banii! Aceasta deoarece conducerea clubului l-a tratat diferit pe Stoican. Astfel, a fost semnat un contract de cesiune, prin care antrenorul şi-a încasat banii direct de la LPF, din prima rată a drepturilor de televizare pentru acest sezon, plătită luna trecută. Conform unor surse, tehnicianul a fost singurul angajat al Politehnicii aflat la final de contract din ultimii ani care a beneficiat de un astfel de tratament preferenţial. Preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, şi-a justificat decizia prin faptul că a dorit o despărţire liniştită de Flavius Stoican, care lucrează acum la Petrolul Ploieşti, în Liga a II-a.

Reamintim, alţi foşti conducători sau antrenori plecaţi de la Poli, precum Florin Prunea, Ionuţ Chirilă ori Nicolo Napoli, şi-au primit banii de la club abia după ce s-au judecat mult timp. Chiar şi aşa, Prunea şi Napoli, de pildă, au fost de acord să nu-şi ia imediat toţi banii, acceptând reeaşalonări şi încasarea drepturilor în rate, pe parcursul mai multor luni.

Altfel, astăzi, de la ora 19, Politehnica va disputa, în Copou, un meci amical în compania echipei băcăuane Aerostar, care a retrogradat în vară în Liga a III-a.

Comentarii