Cine l-a achitat, cu adevărat, pe Gabriel Oprea în cazul Bogdan Gigină?

marți, 07 martie 2023, 10:14
2 MIN
 Cine l-a achitat, cu adevărat, pe Gabriel Oprea în cazul Bogdan Gigină?

Caracteristile tehnice ale documentului în care s-a redactat motivarea sentinţei de luni în dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină a Tribunalului Bucureşti relevă faptul că documentul are ca autor pe Damian Dolache, judecător la altă instanţă, el fiind ultima persoană care a salvat lucrarea.

Asta înseamnă că motivarea a fost redactată pe calculatorul lui Damian Dolache care este judecător la Curtea de Apel Bucureşti, nu la Tribunalul Bucureşti, instanţa care l-a achitat pe fostul ministru de Interne.

În motivarea prezentată de Aktual24.ro se arată, în secţiunea „Properties” a documentului, că a fost modificat ultima dată luni, la 17. 10, autorul lui fiind Damian Dolache. În motivarea scrisă, prezentată ulteror, preşedinte de complet apare ca fiind judecătorul Sorin Vasile Ivanciuc de la Tribunalul Bucureşti.

Damian Dolache este singurul judecător din România condamnat definitiv care a fost păstrat în funcţie. El a primit o pedeapsă de 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe motiv că a condus beat.

Mutat o vreme la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti după deschiderea dosarului, a fost adus de conducerea Curţii de Apel Bucureşti, în martie 2022, la Secţia I penală a CAB unde judecă inclusiv dosare în apel cu şoferi care au condus sub influenţa alcoolului.

În ciuda condamnării, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) controlată pe atunci de Lia Savonea, actuala preşedintă a CAB, a considerat că nu se impune eliberarea din funcţie a lui Dolache.

Damian Dolache este cunoscut după ce a judecat mai multe dosare mediatizate. El este unul dintre cei doi magistraţi care au dispus iniţial achitarea Marianei Rarinca în cazul de şantaj reclamat de fosta preşedintă a Înaltei Curţi, Livia Stanciu.

Vezi mai multe pe presshub.ro

 

Comentarii