Ciprian Paraschiv, observator la Istanbul

marți, 13 octombrie 2020, 01:43
2 MIN
 Ciprian Paraschiv, observator la Istanbul

 

Preşedintele Politehnicii a fost delegat de UEFA să supervizeze, alături de celebrul fost arbitru italian Nicola Rizzoli, un meci tare din Liga Naţiunilor, Turcia – Serbia

 

Ciprian Paraschiv, preşedintele Politehnicii Iaşi, continuă să fie în vizorul UEFA, unde se află pe lista observatorilor din perioada în care a fost director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Deşi din luna februarie a acestui an fostul căpitan al Politehnicii a plecat de la Federaţie pentru a reveni în oraşul natal, forul european îl deleagă în continuare pe actualul şef al executivului ieşean să supervizeze meciuri importante inter-ţări. De pildă, mâine Paraschiv va fi observator de joc la partida din Liga Naţiunilor dintre selecţionatele de seniori ale Turciei şi Serbiei, care va avea loc pe celebra arenă ”Türk Telekom”, care aparține complexului ”Ali Sami Yen” din Istanbul. Pe linie de arbitri, disputa va fi superivzată de Nicola Rizzoli, desemnat de şapte ori cel mai bun arbitru al Italiei şi de două ori cel mai bun arbitru din lume. În cei zece ani în care a arbitrat la cel mai înalt nivel, Rizzoli a condus multe meciuri extrem de importante în Serie A, campionatul din ţara sa, în cupele europene, în preliminarii şi turnee finale ale Campionatelor Europene şi Mondiale. Rizzoli are în palmares şi o finală de Liga Campionilor (Borussia Dortmund – Bayern München 1-2, pe Wembley, în 2013), o finală de Campionat Mondial din Brazilia, din 2014, Germania – Argentina 1-0, pe Maracana, şi o semifinală la Euro, Germania – Franţa 0-2, în 2016, la Marseille, în Franţa.

Recent, Paraschiv a mai fost observator UEFA la un meci din Liga Naţiunilor. Preşedintele Politehnicii a supervizat confruntarea dintre Republica Moldova şi Kosovo (scor final 1-1), care s-a disputat pe 3 septembrie, în Italia, la Parma, pe Stadionul Ennio Tardini. Duelul s-a derulat pe teren neutru deoarece R. Moldova nu recunoaşte existenţa statului Kosovo.

Comentarii