Bătuţii sau accidentaţii au fost cei mai mulţi

Circa 200 de ieşeni au ajuns la urgenţe numai în ziua de Anul Nou

miercuri, 03 ianuarie 2018, 02:58
1 MIN
 Circa 200 de ieşeni au ajuns la urgenţe numai în ziua de Anul Nou

În prima zi din 2018, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ au ajuns 200 de pacienţi. Printre bolnavi s-au regăsit mai multe victime rănite, implicate în accidente rutiere, şi mai mulţi bătuţi implicaţi în conflicte familiale.

Astfel, potrivit medicilor, un bărbat de 34 de ani, din Bacău, pieton care circula pe strada Bicaz din zona Dacia, a fost rănit grav într-un accident rutier. Bărbatul a ajuns în UPU cu politraumă şi după ce a primit ajutor de specialitate a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie.

Un altul, un tânăr de 20 de ani din Iaşi, la rândul său pieton, a fost rănit în timp ce se deplasa prin oraş. Victima a ajuns în UPU cu mai multe contuzii.

Pe de altă parte, pacienţii bătuţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost toţi din judeţul Iaşi.

Un bărbat de 34 de ani din Miroslava, lovit cu pumnii în piept, a fost evaluat în UPU şi apoi dirijat către Ne­urochirurgie, în timp ce o femeie din Iaşi a rămas internată în secţia BMF de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

„Pacienta policontuzionată prin agresiune prezenta un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, fractură de mandibulă cu deplasare“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Comentarii