Codrin Stefanescu si Draghici au adus la DNA documente in dosarul privind finantarile PSD

luni, 22 aprilie 2019, 13:50
2 MIN
 Codrin Stefanescu si Draghici au adus la DNA documente in dosarul privind finantarile PSD

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu si trezorierul Mircea Draghici s-au prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a depune documente in dosarul ce vizeaza finantarile din partid.

"Sa vada toate tranzactiile financiare. Toate partile politice dau socoteala la doua institutii: AEP si Curtea de Conturi. Ei vin si ne controleaza pe toti, nu numai PSD si USR, PNL. Toata lumea este controlata de aceste doua institutii si chiar isi fac treaba. Daca aceste doua insitutii ar face un raport urat, normal ca se ajunge la Parchet, dar nu au facut pana acum despre niciun partid. Legat de campania electorala au facut da. Dar sa te bagi cu bocancii in viata interna a partidului mi se pare un lucru nefiresc", a declarat Stefanescu, inainte de intrarea la DNA.

Stefanescu a catalogat acest lucru drept un abuz "care se vede cu ochiul liber".

"Este abuziva ancheta. Un partid politic inseamna democratie. Vrem sa fim tara democratica. Eu ca PSD-ist nu as vrea sa se intample lucrul asta niciunui partid de Opozitie, nu noua. Daca unui partid de Opozitie i se intampla lucrul acesta, eu luam primul pozitie si spuneam ca este nefiresc. Este ilegal", a continuat Stefanescu.

Secretarul general al PSD a precizat ca oportunitatea cheltuirii banilor in campanie sau pentru miting electoral o decide partidul poltitic, nu DNA sau Parchetul.

"Nu imi spun: 'Domne, nu faci miting la Iasi ca noi credem ca oportun este sa faci miting la Buhusi, unde face si PNL'. Asta nu e treaba lor", a punctat el.

ziare.com

Comentarii