Colegiul Medicilor analizează plângerea la adresa chirurgului Cezar Popescu

joi, 04 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Colegiul Medicilor analizează plângerea la adresa chirurgului Cezar Popescu

Reclamaţia depusă de familia Mihaelei Coţovanu, femeia care a murit în urma unei operaţii de hernie de disc la Spitalul de Neurochirurgie, a ajuns la Biroul Executiv al Colegiului Medicilor, filiala Iaşi, fiind necesari mai mulţi paşi până la soluţionarea sa. Sesizarea cu numărul de înregistrare 4203 urmează să fie analizată iniţial în Biroul Executiv, iar dacă se constată că îndeplineşte toate cerinţele necesare, va ajunge în Comisia de Jurisdicţie, iar ulterior în Comisia de Disciplină, care va stabili ce măsuri vor fi luate. 

Procesul va fi unul de durată şi implică inclusiv aducerea unui expert în domeniu, dintr-un alt centru universitar. „Atunci când reclamaţia va ajunge în Comisia de Jurisdicţie, aici se instrumentează cazul, sunt identificaţi toţi cei implicaţi, sunt invitaţi la Colegiu ca să discute. Dacă este reclamată o greşeală medicală, în mod clar va fi numit un expert dintr-un alt centru universitar, un coleg de pe aceeaşi specialitate care să aibă şi experienţă cu un caz similar. După adunarea probelor şi după discuţiile cu martorii, se va face o propunere, comisia respectivă poate să propună o sancţiune sau din contră, să decidă că nu a fost nicio greşeală. Referatul este trimis ulterior la Comisia de Disciplină, unde un complet de trei membri analizează cazul şi pot cere noi probe, noi expertize dacă este cazul, apoi iau o decizie care este adusă la cunoştinţa celui reclamat şi celui care a reclamat“, a explicat conf. dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Iaşi. Familia pacientei îl acuză pe dr. Cezar Eugen Popescu, precum şi pe ceilalţi medici din clinica respectivă, de malpraxis, după ce femeia s-a stins din viaţă în urma unei intervenţii cu risc minim, fiind vorba despre o operaţie de hernie de disc.

Înainte de procedură, medicii au dat asigurări familiei că este vorba despre o formă uşoară, care nu ar trebui să pună probleme deosebite şi că singura problemă va fi recuperarea postoperatorie, care va fi de durată. În cursul zilei de duminică, imediat după finalizarea intervenţiei, femeia s-a stins din viaţă, din câte se pare, din cauza unei hemoragii interne. O anchetă internă a fost începută şi de conducerea Spitalului de Neurochirurgie. 

 

 

Comentarii