De Business

Punem punctul pe știi

Concedieri la Poşta Iaşi

joi, 04 martie 2021, 02:50
1 MIN
 Concedieri la Poşta Iaşi

Sucursala Regională Iaşi a Poştei Române se pregăteşte de disponibilizări. Reprezentanţii regionalei au declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în cazul în care lista propusă cu posturile care vor fi desfiinţate va fi aprobată de către oficialii Companiei Naţionale Poşta Română,10 angajaţi din categoria TESA ar urma să fie concediaţi în următoarea perioadă. 

Sucursala Regională Iaşi cuprinde judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui. Sucursala Iaşi şi Oficiul Judeţean de Poştă Iaşi însumează circa 70 de salariaţi, de la Oficiul Judeţean Iaşi fiind propuse spre desfiinţare 2 posturi. Disponibilizările vin „la ordinul” directorului general al Poştei Române, Horia Grigorescu, care a transmis o informare către toţi directorii din teritoriu şi le-a cerut, pe fondul eficientizării activităţii, o analiză a situaţiei referitoare la personalul Tehnic, Economic şi Socio-Administrativ şi să propună, totodată, lista posturilor care vor fi desfiinţate.

Oamenii care vor ieşi din sistem ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea pe care o are fiecare salariat în companie. La nivel naţional, aproape 300 de angajaţi ar putea părăsi cât de curând Poşta Română. Disponibilizările vin în urma investiţiilor anunţate de către companie, respectiv digitalizarea şi informatizarea fluxurilor administrative. 

Comentarii