Concert al Filarmonicii sub bagheta dirijorului Horia Andreescu

marți, 11 iunie 2019, 07:40
1 MIN
 Concert al Filarmonicii sub bagheta dirijorului Horia Andreescu

Dirijorul Horia Andreescu va urca din nou pe scenă alături de Filarmonica din Iaşi vinerea aceasta, pe data de 14 iunie, publicul ieşean având ocazia să participe la un concert extraordinar, cel de-al optulea episod al integralei Brahms-Schumann de la Iaşi. Alături de Horia Andreescu şi artiştii Orchestrei Filarmonicii „Moldova“ din Iaşi, ieşenii o vor putea asculta şi pe pianista Anna Petrova.

Cel de-al optulea episod al Integralei concertelor şi simfoniilor de Brahms şi Schumann realizate de Horia Andreescu, şi inclusă în stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii „Moldova“ din Iaşi, va cuprinde Uvertura Academica de Brahms, din creaţia lui Schumann Introducere şi Allegro appassionato pentru pian şi orchestră, op. 92 şi Concert-allegro cu introducere, op. 134 – primă audiţie, solistă Anna Petrova şi, în final, Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68 de Brahms.

Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“ din Bucureşti, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic şi dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În anii ‘80 şi ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri din Germania şi este recunoscut mai ales pentru interpretările de referinţă ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók. 

Comentarii