Concert vocal-simfonic sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, astăzi la CCS

vineri, 10 mai 2019, 01:49
2 MIN
 Concert vocal-simfonic sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, astăzi la CCS

Din programul spectacolului fac parte Concertul pentru vioară şi violă în mi minor, op. 88 de M. Bruch, dar şi Marea Missă în do minor, KV 427 de W. A. Mozart.

Publicul din Iaşi va putea participa astăzi la concertul vocal-simfonic dirijat de către maestrul Tiberiu Soare. Concertul va avea loc de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, fiind organizat de către Filarmonica de Stat Iaşi.

Pe scena sălii Gaudeamus vor urca membrii Corul academic „Gavriil Musicescu“, dirijat de Doru Morariu, dar şi solişti Alina Tudorache, vioară, Manuela Prodanciuc, violă, soprana Cristina Grigoraş, mezzosoprana Mihaela Işpan, tenorul Liviu Indricău şi basul Ion Dimieru. La orgă va interpreta Ciprian Ciotlos.

Dirijorul Tiberiu Soare a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică „Iacob Mureşianu“ din Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 1995, ca şef de promoţie. Este absolvent a două dintre facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat de orchestră, precum şi cea de interpretare muzicală (tubă).

S-a perfecţionat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – stilistică dirijorală cu Horia Andreescu şi a urmat cursuri de măiestrie susţinute de dirijorii Alain Paris şi Adrian Sunshine. Tiberiu Soare a participat şi la cursul de compoziţie predat de Dan Dediu.

A dirijat, de la începutul carierei, orchestrele Filarmonicilor şi Operelor din Iaşi, Cluj, Târgu-Mureş, Braşov, Timişoara, Craiova, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Botoşani, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio. În data de 25 Martie 2015 Casa Regală a României i-a conferit lui Tiberiu Soare Ordinul Coroana României în Grad de Cavaler.

Din programul spectacolului de astăzi fac parte Concertul pentru vioară şi violă în mi minor, op. 88 de M. Bruch, dar şi Marea Missă în do minor, KV 427 de W. A. Mozart. Biletele sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de pe str. Cuza Vodă. Acestea pot fi achiziţionate şi de la sala de spectacole, în intervalul orar 17-19. Sunt valabile abonamentele cu nr. 24.

Comentarii