Concurs de creativitate literară în engleză, pentru elevii ieșeni

joi, 05 noiembrie 2020, 21:11
1 MIN
 Concurs de creativitate literară în engleză, pentru elevii ieșeni

Elevii ieşeni îşi vor putea demonstra creativitatea literară, dar şi cunoştinţele de limba engleză în cadrul celei de-a X-a ediţii a concursului „Winter Wonderland” organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” prin Compartimentul American Corner. Participarea este gratuită, singura cerinţă fiind aceea ca autorii textelor să deţină permis de intrare la Biblioteca Judeţeană, permis care se realizează gratuit.

 Cei care doresc să participe pot trimite o lucrare literară originală, o poveste sau o poezie, dar şi un eseu pe tema concursului. Acestea trebuie să fie redactate în limba engleză şi să aibă între 500 şi 700 de cuvinte. Textele trebuie trimise în format electronic, font Times New Roman, până pe 4 decembrie, pe adresa de email iasiamericancorner@gmail.com.

Pentru a fi validată participarea, participanţii vor trebui să menţioneze în email şi datele personale, numărul permisului de bibliotecă şi numele şcolii de provenienţă. Tinerii vor fi evaluaţi de un juriu format din profesori de limba engleză de la şcoli partenere şi se va acorda o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate şi calităţii exprimării. Ca şi la ediţiile anterioare, cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-un volum care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică, dar vor fi pregătite şi premii surpriză.

Comentarii