Conferinţă despre riscurile războiului informaţional, găzduită de UMF Iaşi

vineri, 25 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Conferinţă despre riscurile războiului informaţional, găzduită de UMF Iaşi

În contextul propagandei şi războiului informaţional care se desfăşoară cu o intensitate dublată de invazia Rusiei în Ucraina, Universitatea de Medicină şi Farmacie va găzdui o nouă conferinţă care abordează această tematică. 

Prof.dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice de la SNSPA, va vorbi miercuri, 30 martie, de la ora 19.00, despre "Război informaţional, propagandă, supraabundenţă informaţională. Unde tragem liniile de demarcaţie şi cum ne apărăm?". Conferinţa va avea loc online pe platforma ZOOM şi va fi transmisă pe canelele de Youtube şi Facebook ale UMF Iaşi.

"Suntem bombardaţi, din toate părţile, cu tot felul de informaţii, şi este din ce în ce mai dificil, oricât de raţional ai fi, oricât ai încerca să filtrezi diversele «ştiri» furnizate pe toate canalele posibile, de la reţelele sociale, până la mass-media, să vezi dincolo de cortină, să vezi că împăratul este gol. Propaganda a ajuns la un nivel atât de rafinat, încât suntem manevraţi, conduşi într-o direcţie sau alta, ca nişte marionete, având convingerea că este decizia noastră. Trebuie să încercăm să ne trezim din minunata lume nouă şi să vedem cum putem să ne apărăm de cameleonicele forme ale manipulării", a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Prof. dr. Alina Bârgăoanu este fondatoarea portalului de educaţie digitală şi combatere a dezinformării www.antifake.ro, membră a consiliului consultativ al Observatorului European pentru Media Digitale (European Digital Media Observatory) şi a grupului de experţi ai Comisiei Europene pentru combaterea dezinformării (Expert group on tackling disinformation and promoting digital literacy through education and training).

 

 

Comentarii