Conferinţa Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi

La manifestarea care se va desfăşura între 12 şi 19 martie sunt anunţaţi peste 500 de participanţi.

miercuri, 07 martie 2018, 12:14
3 MIN
 Conferinţa Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi

Peste 500 de medici şi asistenţi medicali şi-au anunţat participarea la Conferinţa Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi. Manifestarea, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie va celebra anul acesta şi un moment jubiliar: împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi. 

Evenimentul cu participare internaţională va reuni specialişti din cardiologie, neurologie, ORL, audiologie, ortopedie, reumatologie, pneumologie, medicina muncii þi medicină de familie. „Este o manifestare foarte bine creditată care va începe luni, 12 martie şi se va termina sâmbătă, 17 martie. Avem cursuri pre şi post congres, conferinţe, sesiuni de comunicări, prezentări de cazuri şi lucrări originale. Vorbim deja de o manifestare de tradiţie, de talia unui congres naţional datorită calităţii cursurilor şi conferinţelor, dar şi a interesului manifestat de specialişti. Avem deja peste 500 participanţi înscrişi şi, cu siguranţă, vor mai fi înscrieri şi săptămâna aceasta“, a declarat prof. dr. Florin Mitu, vicepreşedintele conferinţei.

Cursurile şi sesiunile de prezentări sunt structurate pe mai multe module în care se vor prezenta şi se vor discuta ultimile noutăţi privind recuperarea pe fiecare specialitate medicală care se regăseşte în structura Spitalului de Recuperare Iaşi. Luni, 12 martie se va desfăşura un curs precongres intitulat „Sportul şi Bolile Cardiovasculare“. „Am propus acest curs deoarece credem că este util mai multor specialităţi: nu doar cardiologilor şi medicilor de medicină sportivă, ci şi medicilor internişti, medicilor de familie. Am invitat la acest curs şi specialişti de la Universitatea AL. I. Cuza Iaşi de la Catedra de Educaţie Fizică şi Sport, specialişti implicaţi în evaluarea atentă a sportivilor. Am considerat necesar acest curs deoarece în prezent tot mai multe persoane de diferite vârste aleg să fac mişcare sau să participe la diferite competiţii cum ar fi crosurile. Toate aceste persoane ar trebuie evaluate corespunzător pentru a şti cât şi ce fel de efort pot face fără a se expune riscurilor. Orice medic care vine în contact cu o persoană care doreşte să facă sport e bine să ştie ce înseamnă o evaluare corectă. După acest curs precongres va urma deschiderea oficială a conferinţei. Va fi o sesiune omagială care se va desfăşura marţi în Amfiteatrul Spitalului de Recuperare Iaşi, sesiune dedicată personalităţilor care au marcat dezvoltarea acestui spital. Aceasta, va fi urmată tot marţi, de o sesiune dedicată recuperării bolilor respiratorii“, a adăugat prof. dr. Florin Mitu.

În celelalte zile ale săptămânii 12-19 martie vor urma conferinţe şi prezentări strcturate pe module pentru cardiologie, neurologie, ORL, reumatologie, ortopedie, medicina muncii, balneologie. La acestea se adaugă şi cursuri post-congres pe specialităţile ORL, ortopedie şi neurologie. Cei care doresc pot afla mai multe detalii despre programul integral al manifestării accesând site-ul https://recuperareiasi.ro/. „La fiecare ediţie încercăm să aducem în atenţia specialiştilor noutăţile, provocările şi experienţa noastră în recuperare. Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi este cel mai mare din ţară pe acest profil şi are specialişti şi experienţă în recuperarea pe o problematică vastă“, a încheiat prof. dr. Florin Mitu.

 

 

 

Comentarii