Consfătuirea judeţeană a profesorilor coordonatori pentru proiecte şi programe educative

marți, 01 octombrie 2019, 05:00
2 MIN

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 11.00, a avut loc consfătuirea judeţeană a profesorilor coordonatori pentru proiecte şi programe educative şi a directorilor adjuncţi, în generoasa curte a Liceului Tehnologic Agricol ,,M. Kogălniceanu” Miroslava, un liceu cu tradiţie în învăţământul românesc din 1831, situat pe un “deal romantic”, asa cum il prezinta unul dintre elevii primei promotii, Mihail Kogalniceanu.

La acest eveniment important pentru profesorii din judeţul Iaşi, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, au participat reprezentanţi din toate instituţiile de învăţământ, dar şi partenerii educaţionali implicaţi în proiecte şi activităţi educative: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Societatea Naţională ,,Crucea Roşie” Iaşi, asociaţiile World Street, RoRec, ROR, Fundaţia Tradiţii sănătoase pentru copii sănătoşi, părinţi şi elevi.

Consfătuirea judeţeană anuală a profesorilor coordonatori pentru proiecte şi programe educative a creat contextul pentru prezentarea şi aprecierea rezultatelor unităţilor de învăţământ din judeţ în domeniul activităţilor extraşcolare, de a face analize şi de a lansa noi provocări pentru anul şcolar 2019-2020. Noutatea acestei ediţii o reprezintă organizarea a 16 ateliere tematice, moderate de metodiştii şi membrii consiliului consultativ pentru activităţi educative, cu implicarea direct a participanţilor din şcolile judeţului. În cadrul acestora, profesorii au primi informaţii importante referitoare la domeniile de interes, au făcut schimb de experienţă privind activităţile educative cu impact în şcolile lor, au dezvoltat idei noi pentru proiecte educative şi au învăţat metode ale educaţiei nonformale prin care să crească motivaţia elevilor pentru şcoală. Temele atelierelor au reflectat vastul areal al activităţii extraşcolare şi sunt în concordanţă cu nevoile de dezvoltare a elevilor în societatea actuală: Părinţi implicaţi, Educaţie în siguranţă, Activităţi adunate în „Traista cu sănătate”, Aventură în natură, Şcoala altfel-activă şi creativă, Pe cărările cunoaşterii (excursii), Prin teatru spre educaţie, Labirintul proiectelor educative, Drogurile nu te fac un personaj, ele te scot în afara poveştii; Dirigintele – antrenorul de zbor, Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă; Prietenii pompierilor, Consumatorul înţelept, Viitorul este verde, Antreprenoriat la puterea… adolescenţei, Consiliul Elevilor – lideri pentru viitor. În organizarea acestora sunt implicaţi elevii şi partenerii din comunitate.

Una dintre surprizele evenimentului care a avut rolul de a promova elevii cu performanţe în domeniul artistic şi de a recrea într-un mod plăcut atmosfera de la şcoală, a fost spectacolul ,,Ritmurile şcolii”, prezentat de elevii din Iaşi şi Donduşeni, Republica Moldova. La finalul activităţilor, participanţii au vizitat muzeul Liceului Tehnologic Agricol ,,M. Kogălniceanu”, Miroslava şi au descoperit ce activităţi pot organiza pentru elevii din judeţ la ferma agricolă a liceului, avându-i ghizi pe profesorii instituţiei gazdă, partener al I.S.J. Iaşi al evenimentului, alături de Palatul Copiilor Iaşi, C.J.R.A.E. Iaşi, şcolile gimnaziale din Cotnari, Deleni, Chicerea şi Prisacani. 

 

Comentarii