De Sănătate

Punem punctul pe știi

Consiliul Concurenţei analizează piaţa suplimentelor medicale

miercuri, 05 septembrie 2018, 20:43
1 MIN
 Consiliul Concurenţei analizează piaţa suplimentelor medicale

Modul în care este realizată producţia şi comercializarea suplimentelor medicale şi a medicamentelor care sunt eliberate fără prescripţie va fi analizat în detaliu în perioada ce urmează, spune Consiliul Concurenţei, într-o comunicare. 

Studiul îşi propune să verifice relaţiile contractual existente între diferiţii actori de pe piaţă şi să analizeze cadrul legislativ aplicabil. „În cazul în care vor fi identificate disfuncţionalităţi care afectează mediul concurenţial, Consiliul Concurenţei va putea propune modificarea sau revizuirea reglementărilor existente, va putea emite clasificări sau atenţionări către mediul de afaceri sau administraţia publică cu scopul de a îmbunătăţi eficienţa economică a sectorului şi de a proteja interesele consumatorilor. De asemenea, se pot declanşa investigaţii privind posibila încălcare a legii“, spun reprezentanţii Consiliului.

Alte propuneri ale Consiliului Concurenţei, făcute până în prezent către Ministerul Sănătăţii, au contribuit la decizia ca farmaciile să trebuiască să onoreze comenzile către pacienţi în cel mult două zile, precum şi la deschiderea de noi farmacii, care să faciliteze accesul pacienţilor la servicii farmaceutice.

 

 

 

Comentarii