Contract cu bani europeni pentru modernizarea Spitalului de Recuperare

joi, 09 august 2018, 01:49
2 MIN
 Contract cu bani europeni pentru modernizarea Spitalului de Recuperare

Municipalitatea caută un constructor pentru lucrări de modernizare a Spitalului de Recuperare.

Valoarea contractului se ridică la peste 14 milioane lei, iar Primăria a lansat deja procedura de licitaţie. Principalul obiect de achiziţiei vizează lucrări pentru creşterea eficienţei energetice, fondurile fiind asigurate din surse europene. Obiectivul specific al proiectului constă în reducerea consumului anual de energie primară cu minimum 65% în primul an după finalizarea investiţiei.

Alte două obiective constau în reducerea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu minimum 64% şi creşterea consumului anual de energie primară din surse regenerabile până la minimum 45% din consumul total. Pentru îndeplinirea acestor obiective, vor fi efectuate lucrări de îmbunătăţire a capacităţii de izolare a anvelopei, se vor face intervenţii asupra instalaţiilor şi se vor implementa soluţii de folosire a energiei regenerabile.

Proiectul cuprinde şi lucrări de amenajări de spaţii verzi, plantări de puieţi, arbori şi gard viu. Nu în ultimul rând, vor fi achiziţionate utilaje şi diverse echipamente tehnologice. Lucrările la Spitalul de Recuperare vor fi asigurate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, pe o linie de finanţare dedicată eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice.

„Proiectul vizează modernizarea Spitalului de Recuperare prin creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului de la clasa energetică D la clasa energetică B, aplicând conceptul inovativ «deep renovation», care constă în implementarea măsurilor de reabilitare energetică profundă“, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea totală a contractului se ridică la 14,5 milioane lei, iar constructorii interesaţi să participe la licitaţie trebuie să depună oferte până cel târziu pe 7 septembrie.

Comentarii