Copil agresat în Liceul „Cuza”: medicii i-au cusut obrazul

vineri, 15 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Copil agresat în Liceul „Cuza”: medicii i-au cusut obrazul

Părintele unui elev de la Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a semnalat că, la începutul acestei săptămâni, a fost agresat copilul său de către un coleg de clasă. Părintele este nemulţumit de faptul că, deşi copilul său a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, conducerea şcolii nu luase nicio măsură pânâ la finalul zilei de miercuri, 13 aprilie.

"Luni, 11.04.2022, copilul meu a fost agresat de către un coleg de clasă, ajungând la UPU pentru a i se coase obrazul. Sunt dezamăgit de lipsa de reacţie a Conducerii Liceului, care este fără reacţie şi astăzi 13.04.2022. Până astăzi, Conducerea Şcolii nici nu a stabilit data la care se va analiza această situaţie petrecută în incinta liceului", a transmis pentru Ziarul de Iaşi părintele, care a adăugat faptul că "voi depune plângere penală pentru a opri acest mod de comportament al unor copii care se cred că fac parte din clanuri interlope".

Ziarul de Iaşi a contactat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean în cursul zilei de ieri, aceştia menţionând că ISJ a fost informat de incident încă de luni, în cursul zilei de ieri, în cea de-a doua parte a zilei, având loc şedinţa de Consiliu de administraţie al şcolii în cadrul căreia s-a discutat incidentul dintre cei doi elevi. "Astăzi, 14 aprilie, s-a reunit consiliul clasei care a stabilit sancţionarea elevului prin scăderea notei la purtare. Totodată, elevii vor participa la activităţi de consiliere, iar la nivelul clasei se vor desfăşura activităţi de prevenire a violenţei de orice fel, dar şi de prezentare a prevederilor incluse în Regulamentul Şcolar, şi în Statutul Elevului", a precizat prof. Antonina Bliorţ, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al ISJ Iaşi. 

Comentarii