Corbul Merlina, regina gardienilor înaripaţi de la Turnul Londrei, nu s-a mai întors

joi, 14 ianuarie 2021, 12:33
2 MIN
 Corbul Merlina, regina gardienilor înaripaţi de la Turnul Londrei, nu s-a mai întors

Corbul „Merlina”, regina corbilor de la Turnul Londrei de peste 10 ani, n-a mai fost văzută de câteva săptămâni, iar gardienii fortăreţei se tem că aceasta a murit. Paznicul oficial al stolului de corbi a anunţat o perioadă de doliu.

Corbii sunt tradiţional parte din paza Turnului şi îngrijirea lor este sarcina paznicului Corbilor, care este ales cu multă grijă, el trebuind să fie potrivit pentru slujbă. Gărzile  „Yeomen” sau „Beefeaters”, cei care păzesc şi Palatul Regal, trebuie să îndeplinească condiţii dure, între care să aibă 22 de ani de serviciu militar.

Istoricii sunt de părere că prezenţa unui stol de şase corbi la Turnul Londrei a fost instituită prin decret de regele Carol al-II-lea (1649-1660), al Angliei, Scoţiei şi Irlandei de Nord. „Merlina” făcea parte din garda înaripată din 2007. Legenda spune că dacă una dintre aceste păsări părăseşte Turnul, regatul este sortit să piară.

Un purtător de cuvânt al gărzii fortăreţei a făcut anunţul trist. „Absenţa prelungită a Merlinei ne face să credem că, din nefericire, nu mai e printre noi. Merlina a fost şefa indiscutabilă a stolului, regina lor. Ceilalţi corbi, paznicul corbilor şi noi, cei de la Turn, îi vom duce dorul”.

Paznicul Turnului, Christopher Skaife, a anunţat că va lipsi o perioadă de la serviciu pentru a o plânge pe Melina. „Ştiu că mulţi dintre voi vor fi întristaţi de aceste veşti, dar eu sufăr cel mai tare.. Vă rog să-mi iertaţi absenţa, voi lipsi cîteva zile”, a scris acesta pe reţelele sociale.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii