Coronavirusul a reuşit să închidă o primărie din județ. Jumătate dintre angajați, pozitivi

marți, 20 octombrie 2020, 01:56
2 MIN
 Coronavirusul a reuşit să închidă o primărie din județ. Jumătate dintre angajați, pozitivi

Activitatea continuă să se desfăşoare online, acolo unde este posibil.

Nu mai puţin de 10 persoane dintre cei 23 de angajaţi ai Primăriei Ciorteşti au fost testate pozitiv. Printre ele, şi Alina Apostol, primarul comunei.

„Inevitabilul s-a produs, din păcate până pe data de 3 noiembrie 2020 am fost nevoită să întrerup activitatea la sediul Primăriei comunei Ciorteşti“, a anunţat ea ieri pe pagina proprie de Facebook.

„Din fericire, starea de sănătate a tuturor este acceptabilă, încercăm să rezolvăm urgenţele de la distanţă“, a adăugat ea.

Primăriţa ne-a explicat că va întocmi în această perioadă actele de stare civilă de acasă, pe care le va lăsa la poartă solicitanţilor. „Acum (ieri, n.r.) se face dezinfecţia sediului şi, până pe 3 noiembrie, vom acoperi de la distanţă toate urgenţele“, a spus Alina Apostol.

Cât priveşte constituirea noului Consiliu Local, aceasta va avea loc după redeschiderea sediului, termenul fiind de 60 de zile de la desfăşurarea alegerilor locale.

Nu se ştie cine a fost sursa molipsirii de Covid-19. Neatinşi de maladie sunt viceprimarul, casiera şi angajaţii din partea de gospodărire comunală. Norocul acestora din urmă a fost că nu stau în sediul administraţiei locale şi au evitat astfel contactul cu cei testaţi pozitiv.

În ceea ce-i priveşte pe cei care s-au îmbolnăvit, ei au forme uşoare şi doar doi prezintă simptomul dispariţiei simţului olfactiv (mirosul).

În postarea de pe Facebook, primăriţa a precizat că o chinuie o tuse şi are medicaţie de luat. „Vă rog respectaţi normele impuse şi încercaţi să vă protejaţi sănătatea!“, a încheiat ea.

Comentarii