Crima din pădure: culisele uciderii pădurarului din Sireţel

Agresorul, un minor, a fost trimis în judecată zilele trecute n el l-a ucis cu sânge rece pe pădurarul care l-a prins la furat

vineri, 06 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Crima din pădure: culisele uciderii pădurarului din Sireţel

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe Ionuţ Iosub, un adolescent de 16 ani din Sireţel care a ucis pădurarul din localitate în toamna anului trecut. Anchetatorii îl acuză de omor calificat şi de tentativă la tâlhărie. Potrivit anchetatorilor, fapta a fost comisă pe 12 septembrie, la orele serii, atunci când tânărul a mers la pădurea „Todosoaia” din Sireţel. 

În timpul zilei, individul doborâse un paltin de 6,5 metri şi a aşteptat lăsarea serii pentru a duce arborele acasă. Când a vrut să ia copacul, Iosub a fost surprins de pădurarul Răducu Gorcioaia, de 50 de ani. Pentru că s-a opus furtului, acesta a fost lovit brutal cu securea, în cap, de Iosub. Rănile au fost cumplite, Gorcioaia murind în surt timp.

„Prin prisma tuturor probelor administrate şi analizate în cauză, s-a dedus intenţia inculpatului minor, care a fost aceea de a suprima viaţa victimei pentru a ascunde intenţia de a sustrage copacul tăiat şi pregătit; intenţia criminală directă este demonstrată de multiplele lovituri aplicate cu securea, care au vizat zona vitală a capului şi s-a concretizat într-un traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Anchetatorii au mai precizat că Ionuţ Iosub a avut o atitudine oscilantă în timpul anchetei.

În primă fază a spus că ucigaş ar fi un alt bărbat, însă spre finalul investigaţiei a recunoscut, spunând că a fost provocat de pădurar, care a fost agresiv cu el. „În considerarea limitelor răspunderii penale în cazul acuzaţiilor formulate faţă de inculpatul minor, în vârstă de 16 ani la data comiterii faptelor, s-a stabilit pe baza expertizei medico-legale psihiatrice că acesta a comis infracţiunile cu discernământ”, a mai precizat Mihaela Apostol. (Ionuţ BENEA)

Comentarii