Crima pentru o bere în staţia de pe bd. Independenţei: 10 ani de închisoare

joi, 17 iunie 2021, 01:58
3 MIN
 Crima pentru o bere în staţia de pe bd. Independenţei: 10 ani de închisoare

Un golan care a ucis un om în bătaie pentru un bidon cu bere va rămâne după gratii timp de un deceniu. Curtea de Apel a pronunţat verdictul definitiv în cazul unei crime stupide petrecute acum trei ani în plin centrul oraşului. Chiar dacă magistraţii au admis apelul inculpatului, acest fapt nu a schimbat practic sentinţa iniţială.

Alin Moloman a fost trimis în judecată în 2009, pentru o crimă săvârşită în staţia de autobuz din piaţa Independenţei, de lângă blocul "Carmen". Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, fapta s-a petrecut în noaptea de 28/29 iulie 2018, în jurul orei 2.00. V.Ţ. mersese la magazinul "Profi" din zonă pentru a-şi cumpăra un bidon de 2,5 litri de bere. Apoi a traversat spre Mitocul Maicilor, mergând spre staţia de autobuz. Aici a fost abordat de doi indivizi, care i-au cerut să le dea berea. La refuzul bărbatului, cei doi au devenit violenţi, începând să-l lovească. V.Ţ. a fugit, fiind adjuns din urmă în spatele blocului "Carmen", unde Moloman a început să-l lovească din nou, cu pumnii, în cap şi piept. Apoi, Moloman i-a luat berea şi a plecat.

După două zile, V.Ţ. s-a întâlnit cu administratorul unui magazin din zonă, căruia i-a povestit cele întâmplate. Acesta avea să devină unul dintre principalii martori ai acuzării. Administratorul l-a sfătuit pe V.Ţ. să meargă la spital, dar acesta a refuzat, crezând că o să-i treacă. Pe 31 iulie, V.Ţ. a fost vizitat de mătuşa sa, care îi mai aducea de mâncare. Aceasta a observat că bărbatul horcăia şi nu putea să respire, aşa că i-a propus şi ea să meargă la spital. În aceeaşi seară, bărbatul a fost găsit în spatele blocului Carmen, în stop cardiorespirator. Transportat la Spitalul "Sf. Spiridon", V.Ţ. avea să moară pe 2 august, din cauza multiplelor fracturi costale, plămânii fiindu-i perforaţi.

Ucigaşul a fost identificat cu ajutorul administratorilor magazinelor din zonă, pe care le frecventa şi care l-au recunoscut din imaginile suprinse de camerele video. Cunoscând numele ucigaşului, pentru poliţişti arestarea acestuia a devenit o simplă formalitate.

În instanţă, Moloman nu şi-a recunoscut fapta, încercând să dea vina pe însoţitorul său, care nu participase însă direct la ultima parte a evenimentului. Moloman l-ar fi lovit de doar 2-3 ori cu pumnul, după ce V.Ţ. l-ar fi înjurat. N-ar mai fi ţinut minte alte detalii, pentru că era beat. Afirmaţiile lui au fost respinse însă de instanţă, după verificarea înregistrărilor video. Judecătorii au luat totuşi în considerare faptul că Moloman nu a lovit cu intenţia de a ucide, ci doar de a-şi jefui victima. În favoarea sa au cântărit şi cele 26 de internări medicale la Socola, cu diagnosticul de "tulburare organică a personalităţii". Ca urmare, sentinţa a fost minimă, magistraţii Tribunalului decizându-se asupra unei pedepse de 10 ani de închisoare. Atât agresorul, cât şi procurorii au declarat apel împotriva sentinţei. Singura modificare adusă de Curtea de Apel acesteia însă, a fost de reducere din pedeapsă a perioadei de o lună pe care Moloman o petrecuse la Socola, fiind internat imediat după arestare.

Comentarii