Cristina Neagu, nominalizată de Handball Planet

miercuri, 20 decembrie 2017, 02:33
2 MIN
 Cristina Neagu, nominalizată de Handball Planet

Internaţionala română Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, a fost nominalizată la titlul de cel mai bun inter stânga al anului 2017, în ancheta realizată de portalul Handball Planet.  Contracandidatele Cristinei Neagu sunt olandeza Lois Abbingh, de la Issy Paris Hand, fostă jucătoare la HCM Baia Mare, croata Andrea Penezic (Vardar Skopje) şi norvegianca Veronica Kristiansen (FC Midtjylland/Danemarca). CSM Bucureşti mai are şi alte jucătoare nominalizate în ancheta Handball-Planet. Între jucătoarele nominalizate la categoria cel mai bun conducător de joc se află şi suedeza Isabelle Gullden (CSM Bucureşti), rivalele sale fiind olandeza Nycke Groot (Györ), norvegianca Stine Oftedal (Gyor) şi sârboaica Andrea Lekic (Vardar).  Suedeza Nathalie Hagman (venită în vară la CSMB) a fost menţionată pentru postul de extremă dreapta, alături de Carmen Martin (Spania), care a jucat până în vară la CSM Bucureşti, iar apoi s-a transferat la Nice Handball, Jovanka Radicevic (Muntenegru), care evoluează la Vardar, şi olandeza Angela Malestein (SG BBM Bietigheim/Germania).
Campioana României are o nominalizare şi la pivoţi, norvegianca Marit Frøfjord, venită în vară de la Larvik, contracandidatele ei fiind sârboaica Dragana Cvijic (Vardar), olandeza Yvette Broch (Györ) şi Ksenia Makeeva (Rusia), care joacă acum la Rostov, după ce a trecut pe la HCM Baia Mare.

O altă propunere este suedeza Sabina Jacobsen (transferată în vară la CSM Bucureşti) la cea mai bună apărătoare, alte nominalizări la acest capitol fiind olandeza Kelly Dulfer (FC Copenhaga), franţuzoaica Beatrice Edwige (Metz Handball) şi brazilianca Eduarda Amorim (Györ).  Iubitorii handbalului pot vota favoritele pe site-ul Handballl-Planet.com până pe 4 ianuarie, după care jucătoarea cu cele mai multe voturi, din partea fanilor şi a juriului portalului, va fi desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, precum şi câştigătoarele pe categorii.
Cristina Neagu a fost aleasă de două ori cea mai bună handbalistă a lumii în această anchetă, în 2015 şi 2016, Heidi Løke are trei titluri (2011, 2013, 2014), iar unguroaica Zsuzsanna Tömöri s-a impus în 2012. Neagu a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către Federaţia Internaţională de Handbal (2010, 2015, 2016).

 

Comentarii