Cu glonţul pe la urechea Politehnicii

luni, 25 noiembrie 2019, 02:43
5 MIN
 Cu glonţul pe la urechea Politehnicii

 

Poli Iaşi – FC Voluntari 2-2 (0-1), în etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal. Poli a fost condusă de lanterna campionatului, însă a egalat după două goluri reuşite pe final

Poli: Târnovanu – Cabral (’81-Assulin), Mihalache, Frăsinescu, Radu – Loshaj – Platini, Devesa (’73-Carlone), Passaglia, Horşia (’54-Popadiuc) – A. Cristea. Antrenor: Mihai Teja

 

Voluntari: Rîmniceanu – Struna, Balaur, Armaş, Vlad – Căpăţînă, Gorobsov, Laidouni – I. Gheorghe, Ţîră (’84 – Papazoglou), Măţan (’84 – Ebralidze). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Cristea (’51), Platini (’53), Mihalache (’72) – Căpăţînă (’45), Armaş (’51).

Arbitri: Ionuţ Coza; Dragoş Iliescu, Marius Nicoară.

 

0-1, min. 37: Ion Gheorghe îl fentează uşor pe Frăsinescu pe stânga, centrează, iar Căpăţînă, liber, înscrie, fără preluare, de la 8 metri;

0-2, min. 66: Laidouni duce excelent un contraatac, îi pasează lui Ţîră, care îi fentează pe Târnovanu şi Frăsinescu şi marchează, de la 10 metri, pe lângă Mihalache, care se repliase pe linia porţii;

1-2, min. 77: Carlone, aflat la marginea careului mare, dă o pasă interesantă, peste toată apărarea, Passaglia vine din spate, preia şi înscrie de la 8 metri;

2-2, min. 83: Cristea pasează dintr-o lovitură liberă din lateral stânga înspre centru, Passaglia îi pune minge înapoi decarului ieşean, care marchează de la 18 metri.

 

Politehnica Iaşi nu reuşeşte să iasă din pasa proastă în care a intrat de mai mult timp. Sâmbătă, la revenirea acasă după trei luni, timp în care suprafaţa de joc din Copou a fost modernizată, Poli a remizat pe teren propriu cu lanterna campionatului, FC Voluntari, şi a rămas cu o singură victorie în ultimele 11 partide!

Meciul a început aşa cum ar fi trebuit să înceapă, cu gazdele la cârma jocului, Loshaj (‘8) şi A. Cristea (’13) încercând poarta lui Rîmniceanu. Apoi, surprinzător, moldovenii au început, treptat, să piardă din intensitate. FC Voluntari nu a evitat să iasă la joc şi, pe contraatac, a deschis scorul, după o fază în care apărarea ieşeană a dormit în bloc. Poli a reacţionat prompt, însă Loshaj (’42) şi Devesa (’45) nu au reuşit să egaleze.

Pauza a tăiat elanul gazdelor, Gheorghe (’59) fiind primul care a şutat periculos în actul secund. Iaşul s-a trezit, Mihalache a trimis primul şut spre poartă (abia în minutul 63!), iar Devesa (’64) a trăsnit bara. Contrar cursului jocului, ilfovenii au dat lovitura pe contraatac, Ţîră scriind în minutul 66 un neverosimil 0-2 pe tabela de marcaj. După două faze la cele două porţi, semnate de Devesa (’69) şi Căpăţînă (’74), când nimeni nu mai credea, Politehnica a avut tăria de a se ridica din genunchi. Passaglia a redus diferenţa în minutul 77, iar Cristea a egalat peste şase minute, după o schemă la o lovitură liberă. Între cele două goluri, Poli a avut şi şansă, stângaciul, la figurat, Popadiuc trimiţând în bara porţii proprii din careul mic în minutul 79.

Finalul a fost la intensitate maximă, ambele echipe căutând lovitura decisivă. Aceasta nu a venit şi pentru că Ebralidze şi Assulin au ratat în prelungiri, astfel că meciul s-a încheiat cu o remiză care poate mulţumi, dar şi nemulţumi, în funcţie de unghiul în care e privit meciul, ambele echipe!

 

Iarba verde de acasă

 

^ Poli nu a putut conta pe Diallo (suspendat), Breeveld şi Gallego (accidentaţi). Rezerve neutilizate la gazde au fost Rusu, Chelaru, Bădic şi Bălan. ^ Antrenorul oaspeţilor, Cristiano Bergodi, care a antrenat Politehnica în trecut, a fost primit cu simpatie în Copou. Ca şi la Iaşi, Bergodi colaborează şi la Voluntari cu Renzo Rossi, care a fost prezent la meci. ^ Israelianul Asssulin a debutat la Poli. ^ Galeria Politehnicii a afişat un banner critic la adresa conducerii clubului ieşean: “Interdicţii şi abuzuri dictate de o conducere fără repere / Ne-am săturat de aceleaşi moravuri mizere”. ^ Terenul din Copou, reparat în ultimele luni, a trecut testul la inaugurare, fotbaliştii fiind mulţumiţi de calitatea suprafeţei de joc. Singura problemă a fost viteza scăzută a mingii, generată de faptul că iarba era destul de mare. Pentru a remedia cât de cât situaţia, terenul a fost udat înaintea meciului, în ciuda temperaturii scăzute, care a alungat lumea din tribune, doar 700 de oameni fiind prezenţi la meci. Problema a apărut ca urmare a faptului că maşinile de tuns iarbă aflate în dotarea Primăriei nu pot fi utilizate pentru rulourile de gazon care au fost montate pe stadionul “Emil Alexandrescu”. În perioada următoare se doreşte achiziţionarea unor aparate de întreţinere speciale pentru suprafaţa montată pe arena din Copou.

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Mihai Teja: “Nu suntem Barcelona sau Real Madrid să batem pe toată lumea, suntem Poli Iaşi. Suntem la mijlocul clasamentului, în baza investiţiilor făcute. Niciodată nu am zis că vrem în play-off, că vrem campionatul. Ne ştim puterile, ştim forţa noastră financiară. Sunt dezamăgit de public. La 2-0, când toată lumea era cu capul în pământ, doar galeria era cu noi. Alţii cereau demisii, îi apostrofau pe jucători, cereau schimbări. Aşa e la noi! Dacă nu câştigi, nu eşti bun. Dacă câştigi, eşti bun, indiferent dacă joci fotbal sau nu! Echipa a jucat bine, am avut atitudine, psihic puternic, pentru că am revenit de la 0-2. Am fost echipa mai bună, am dominat, am încercat să jucăm, în timp ce Voluntari a marcat pe două contraatacuri”.

Cristiano Bergodi: “Echipa a jucat bine, am fost aproape de victorie. Din păcate, au fost două neatenţii, am fost egalaţi şi am obţinut numai un punct. Mă mulţumeşte jocul, suntem pe drumul cel bun. Trebuie să mai facem nişte reglaje, să eliminăm greşelile. Cristea trebuia urmărit la golul doi, trebuia urmărită şi mingea la primul gol. Din punct de vedere moral, e o înfrângere pentru noi. Dar, dacă vom juca aşa în continuare, avem şanse de a evita retrogradarea”.

foto: Adrian CUBA//Agerpres

Comentarii