Culmea corectitudinii: a atins o maşină când parca şi după o oră s-a dus băut la poliţie să anunţe accidentul

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Culmea corectitudinii: a atins o maşină când parca şi după o oră s-a dus băut la poliţie să anunţe accidentul

Corect până în vârful unghiilor, un şofer a ajuns să se predea singur poliţiei, după ce comisese un accident uşor, băut fiind. Judecătorii au decis să îi mai acorde o şansă, amânând aplicarea unei pedepse.

M.B.P. băuse pe 13 februarie 2020 o cantitate de 100 ml cognac şi 2,25 litri de bere. A doua zi, a plecat dis-de-dimineaţă cu autobuzul la Târgu Frumos, de unde urma să aducă un autoturism, la rugămintea unui prieten. A ajuns la Târgu Frumos în jurul orei 6.15 şi s-a urcat la volanul Daciei Sandero, pentru a o aduce la Iaşi.

Ajuns în municipiu, a oprit în faţa hotelului Astoria. Încercând să parcheze, a atins uşor un Opel. A coborât de la volan şi a constatat că Dacia sa nu suferise avarii, dar Opelul avea o mică zgârietură. De bună-credinţă, a lăsat în parbrizul Opelului un bilet cu numărul său de telefon. Timp de o oră însă, şoferul Opelului nu l-a sunat, aşa că M.B.P. s-a dus la poliţie, pentru a declara incidentul. La Poliţia Rutieră, a fost testat alcoolscopic, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,44‰ în aerul expirat. Alcoolemia teoretică în momentul accidentului a fost stabilită la 1,55-1,65‰ în sânge.

Buna-credinţă a fost factorul decisiv în raţionamentul magistraţilor Judecătoriei. Aceştia au remarcat că în ziua incidentului, M.B.P. nu băuse nimic şi că se prezentase de bunăvoie la Poliţie pentru a declara incidentul.

"Această atitudine face instanţa să creadă că acest incident este unul izolat, inculpatul nefăcând o practică din a a conduce autoturismul sub influenţa alcoolului", au apreciat judecătorii. Lipsa antecedentelor penale i-au convins pe magistraţi să amâne eventuala pătare a cazierului lui M.B.P. În sarcina acestuia a fost stabilită o pedeapsă de 8 luni de închisoare, dar cu amânarea executării. Dacă timp de doi ani ieşeanul nu va mai comite nicio faptă penală, cazierul său va rămâne imaculat. 

 

 

Comentarii