Cum poţi deveni scriitor publicat: concursul anual de debut organizat de Polirom, cu manuscrise transmise anonim

joi, 26 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Cum poţi deveni scriitor publicat: concursul anual de debut organizat de Polirom, cu manuscrise transmise anonim

Editura Polirom oferă şi în acest an o şansă autorilor de proză care nu au avut şansa să îşi publice încă primul volum. Ediţia din 2023 a Concursului anual de debut a fost lansată oficial, iar manuscrisele care participă la concurs trebuie trimisă la editură printr-o metodă anonimizată, până la data de 10 martie 2023. 

În mod concret, manuscrisele trebuie ataşate unui email trimis de pe o adresă nou-creată, care trebuie să nu conţină elemente de identificare faţă de autor, ci să fie relevantă pentru volum.

Ele trebuie transmise la adresa adrian.botez@polirom.ro, trebuie să aibă minimum 150.000 de semne, numărându-se atât caracterele cuvintelor, cât şi spaţiile albe dintre ele.

„Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărţii. Exemplu: orazero@yahoo.com/gmail.com etc. Este foarte important ca adresa de e-mail, e-mailul şi manuscrisul ataşat să nu conţină sub nicio formă numele concurentului – cazul contrar duce la descalificare. Sunt acceptate şi manuscrise ale autorilor care au fost incluşi anterior în antologii sau au publicat în volume colective. Nu sunt acceptate manuscrise ale scriitorilor care au mai publicat ca autori unici alte volume, indiferent de tipul acestora”, au precizat reprezentanţii Editurii Polirom.

Câştigătorul concursului va fi anunţat în luna mai 2023, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis manuscrisul, iar rezultatul va fi făcut public după ce se va lua legătura cu autorul. Premiul pentru manuscrisul declarat câştigător constă în publicarea acestuia în cursul anului 2023.

Reprezentanţii editurii au mai precizat că nu se acceptă manuscrise redactate fără diacritice, iar cele care nu au fost publicate vor fi şterse, fără a fi utilizate ulterior.

Câştigătorii ediţiilor anterioare:

– Irina Anghel, Banchetul cerşetorilor (2022);

– Teodor L. Nedeianu, Geaca lui Kafka (2021): Premiul Tânărul Scriitorul al anului, Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2021;

– Ema Stere, Copiii lui Marcel (2020): Premiul Uniunii Scriitorilor din România, secţiunea Debut, ediţia 2021• Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediţia 2020, la secţiunea Debut-Proză;

– Roxana Dumitrache, Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte (2019);

– Iulian Bocai, Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu (2018): Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franţa, ediţia 2019 • Premiul revistei „Observator cultural” pentru Debut, ediţia 2019;

– Alexandru Done, Downshifting (2017): Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017, secţiunea Debut.

Comentarii