Cum s-au pregătit jandarmii pentru manifestările tradiționale de Anul Nou din Ruginoasa

vineri, 22 decembrie 2023, 17:22
2 MIN
 Cum s-au pregătit jandarmii pentru manifestările tradiționale de Anul Nou din Ruginoasa

Jandarmii s-au pregătit serios pentru manifestarea din data de 31 decembrie de la Ruginoasa, județul Iași. Acolo, în anii trecuţi, cetele de urători s-au bătut în mai multe rânduri, unele dintre confruntări încheindu-se în mod tragic.

“În data de 31 decembrie a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" va asigura măsurile de ordine și siguranță publică, în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași la manifestările tradiționale de Anul Nou, desfășurate în localitatea Ruginoasa, din județul Iași. 

Astfel, pentru buna desfășurare a acestor activități, astăzi, 22 decembrie a.c., la sediul Primăriei Ruginoasa, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții structurilor M.A.I. cu atribuții în domeniul ordinii publice și situațiilor de urgență și autoritățile locale, sub autoritatea Instituției Prefectului județul Iași.

În cadrul acestei întâlniri au fost reamintite prevederile legale în vigoare privind portul și folosirea obiectelor contondente de către participanții la manifestările publice, precum și riscurile la care se supun, atât cele cu incidență penală, cât și cele privind integritatea fizică.

Totodată, reprezentanții cetelor de mascați au fost asigurați despre faptul că nu se dorește interzicerea tradițiilor și obiceiurilor specifice zonei, prezența forțelor de ordine în comuna Ruginoasa pentru această manifestare având caracter preventiv, în vederea protejării integrității fizice a tuturor persoanelor prezente în spațiul public, dar nu vor fi tolerate activităţile care constituie încălcări ale legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun’’ Bacău.

 

Comentarii